Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

В церквах Закарпаття обмежать кількість присутніх до 10 осіб. Храми залишаються відкритими

В церквах Закарпаття обмежать кількість присутніх до 10 осіб. Храми залишаються відкритими
Відповідні рішення щодо обмежувальних заходів у зв'язку з поширенням коронавірусу опублікували в греко-католицькій, римо-католицькій та православних церквах,
Раніше Mukachevo.net повідомляло, що з 16 березня по всій закарпатській області ввели посилений карантин. Разом з тим окремо в Ужгороді, Мукачеві та інших містах області.
Так, по всій Україні, до 3 квітня призупинити роботу культурних, розважальних, спортивних закладів за участю більше 10 осіб. Зокрема обмеження стосуються й релігійних обрядів.
Відтак, у всіх церквах краю закликали вірників знаходитися вдома та долучатися до богослужінь через відео трансляцію в мережі інтернет.
Зокрема утриматися від відвідин храмів потрібно людям похилого віку, дя яких коронавірус ДУЖЕ небезпесний.
Також, у всіх храмах Закарпаття будуть діяти обмеження щодо кількості осіб, які можуть бути присутніми під час звершення богослужіння — це 10 осіб.
Для сповідей та причастя священники закликають приходити невеликими групами, адже храми будуть постійно відкритими.Священники закликають не цілувати ікони, а у разі, якщо в храмі присутня більша кількість вірян, ніж це є допустимим, богослужіння може проводитись на церковному подвір’ї під відкритим небом, при дотриманні безпечної відстані один до одного.
Також у Нацполіції України наголошують, зо всі релігійні організації зобов’язані дотримуватися запровадженого в Україні карантину.
"Правоохоронна система буде відповідно реагувати на випадки індивідуального чи колективного невігластва релігійних діячів, які ставитимуть під загрозу здоров’я чи життя людей", — зазначає радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко.Більше про те, які обмеження ввели для вірників в умовах поширення коронавірусу дивіться у відеосюжеті.​




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.