Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

На Закарпатті викрито злочинну організацію, яка займалася незаконним заволодінням авто (ФОТО, ВІДЕО)


Правоохоронці встановили 56 фактів злочинної діяльності аферистів із сумою завданого збитку понад 4 мільйони євро.
Працівники Департаменту внутрішньої безпеки (ДВБ) НПУ встановили інформацію щодо злочинного угрупування, яке орудувало на території України протягом останніх кількох років. Організатором групи виявився 40-річний мешканець Закарпатської області. Разом зі спільниками чоловік вигадав план та налагодив схему махінацій, пов’язаних з автомобілями.
Учасники злочинної групи оформляли на себе та на підставних осіб, в тому числі представників приватних вітчизняних та іноземних підприємців, на території країн Євросоюзу (Республіка Польща, Королівство Нідерландів, Чеська Республіка та інші) договори довгострокової оренди – лізинг – на транспортні засоби. Згодом, використовуючи корумповані зв’язки у правоохоронних органах,  змовники проводили ці автомобілі через митний контроль та реєстрували у сервісних центрах МВС України, де отримували свідоцтва і державні номерні знаки, а далі – реалізовували покупцям. Серед клієнтів автошахраїв – особи, необізнані про походження іномарки, так і ті, хто бажав придбати автомобіль VIP-класу за заниженою ціною, знаючи про злочинний шлях поставки.
На рахунку аферистів 56 злочинних епізодів, скоєних за вищезазначеною схемою, в результаті чого завдано збитків на понад 4 мільйони євро. Починаючи з 2017 року, зловмисники ошукали десятки закордонних організацій, які, не дочекавшись виплат за лізингом, повідомили про це у правоохоронні органи. Автомобілі були оголошені у міжнародний розшук.
За матеріалами ДВБ НПУ слідчі Головного слідчого управління НПУ під процесуальним керівництвом Офісу ГПУ розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.255 (Створення злочинної організації), ч.4 ст.28 ч.4 ст.190 (Шахрайство), ч.4 ст.28 ч.3, ч.4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч.4 ст.28 ч.3 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.
25 лютого 2020 року працівники внутрішньої безпеки та слідчі Нацполіції разом із представниками  кількох територіальних підрозділів, за участі бійців відділу швидкого реагування ДВБ та поліції особливого призначення провели 80 санкціонованих обшуків. Заходи відбувалися на території столиці, Львова, Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Львівської, Київської, Одеської, Рівненської та Херсонської областей.
Правоохоронці вилучили документацію, банківські картки, 10 автомобілів еліт-класу, номерні державні знаки, готівку, зброю, набої та наркотики. Крім того, у фігурантів групи вилучено по кілька закордонних паспортів.
Наразі затримано в порядку ст.208 КПК України організатора групи та чотирьох головних фігурантів, яким оголошено про підозру. Тривають подальші слідчі дії. Крім того, працівники ДВБ НПУ перевіряють причетність до протиправної діяльності викритого угрупування співробітників правоохоронних органів, які могли бути їхніми спільниками.



Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.