Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

"Наче бомбу у двір хтось кинув": на Закарпатті вночі стався землетрус

​У четвер близько 23:00 в Закарпатській області було зафіксовано землетрус.
Як повідомляють в Головному центрі спеціального контролю, епіцентр знаходився в точці з координатами 48,30 північної широти і 23,11 східної довготи. Магнітуда - 2,9 за шкалою Ріхтера.
Судячи з коментарів, які місцеві жителі залишають в соціальних мережах, землетрус не був тривалим.
Про відчутні коливання повідомили, зокрема, жителі Виноградова. Вони зазначають, що струсонуло доволі сильно, вібрацію відчули і в будинках, задрижали меблі, а також було чутно гул.

Ще у листопаді минулого року сейсмологи попереджали, що на Закарпатті найближчим часом може відбутися потужний землетрус.
За словами сейсмолога Олександра Кендзьора з Інституту геофізики НАН України, Закарпаття – сейсмічно активний регіон, в якому магнітуда катастрофи може досягати 8-ми балів: "Людям вже сьогодні треба готуватися до події, оскільки передбачити її неможливо: поштовхи можуть початися будь-якої миті".
Найнебезпечнішими ділянками нашої країни вважається район Зони Вранча – Карпатських гір і захід Одеської області. Там були зафіксовані землетруси інтенсивністю 6-7 балів за 12-бальною шкалою. Епіцентри знаходилися у Сваляві, Мукачеві, Ужгороді, зазначає видання "Сегодня". Також сейсмічна активність була помічена і на Прикарпатті. Поштовхи силою 6 балів були у Заліщиках та Кам’янці-Бузькій.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.