Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

30 млн гривень виділять цьогоріч на програму "Власний дім" для закарпатців

На розгляд 14-ї сесiї Закарпатської облради пiдготовлено проект рiшення «Про хiд виконання у 2018 роцi Обласної цiльової програми «Власний дiм на 2016-2020 роки» (зi змiнами). Документ опублiкований на сайтi облради та попередньо розглядатиметься на засiданнях постiйних комiсiй.
За iнформацiєю координатора програми – департаменту агропромислового розвитку ОДА, який пiдготував звiт про виконання Обласної цiльової програми, - торiк з обласного бюджету надано  пiльговий кредит 120 родинам на загальну суму 8049 тис грн.
Метою Програми є покращення житлових умов сiльського населення областi, в тому числi учасникiв антитерористичної операцiї та їх сiмей, подальший розвиток соцiально-економiчної сфери села, а також активiзацiя iндивiдуального житлового будiвництва на селi шляхом надання пiльгових довгострокових кредитiв та залучення рiзних джерел фiнансування.
Загалом, у 2018 роцi 380 закарпатських родин скористались пiльговими кредитами на загальну суму 25780 тис грн. Середня сума отриманого кредиту склала 67,8 тис. грн. Вiдтак, на будiвництво, купiвлю, реконструкцiю, добудову, капiтальний ремонт житла отримали кредити 63 родини на загальну суму 10000 тис грн.  На облаштування житла iнженерними мережами (водопровiд, водовiдведення, опалення) та енергозберiгаючими технологiями (замiна зовнiшнiх вiкон та дверей, утеплення фасаду житлових будинкiв та квартир) кредити отримали  317 родин на загальну суму 15780 тис грн.
В iнформацiї зазначається, що Обласний фонд iнвестування об’єктiв соцiальної сфери та промисловостi спiльно з облдержадмiнiстрацiєю, усiма райдержадмiнiстрацiями, районними радами та 60 мiсцевими радами приймають участь у реалiзацiї заходiв обласної цiльової програми «Власний дiм».
Зокрема, поступово збiльшуються кредитнi ресурси для переважної бiльшостi учасникiв програми. А це дало можливiсть забезпечити позитивну динамiку пiльгового кредитування: 2016 рiк – 19,2 млн грн.; 2017 рiк – 20,2 млн грн.; 2018 рiк – 25,8 млн грн.
Крiм того, ведеться постiйний контроль за ефективним i цiльовим використанням коштiв позичальниками та їх своєчасному поверненню. Так, за рахунок вчасного повернення коштiв в 2018 роцi на повторне кредитування направлено 12,6 млн грн. (49 % загальної суми). Наразi кредитнi кошти повертають 2100 позичальникiв-закарпатцiв. Вiдтак, регiональна програма «Власний дiм» займає i мiсце за показником кредитування серед регiональних програм України.
Координатор програми зазначає, що подальша реалiзацiя її прiоритетних завдань дозволить скористатись пiльговими кредитами 350 родинам краю та полiпшити їх соцiально-побутовi умови проживання. Крiм того, фiнансування iз обласного бюджету дає можливiсть залучати кошти з мiських, селищних, сiльських бюджетiв, вiдповiдно до укладених договорiв з мiсцевими радами про спiвфiнансування Програми.
У поточному роцi заплановано залучити на фiнансування Програми 30 мiльйонiв гривень, у тому числi 11,7 мiльйона з обласного бюджету.  

Прес-служба Закарпатської облради





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.