Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

На Закарпатті хочуть розвивати зимові види спорту для дітей

Гірськолижний спорт на Закарпатті поступово розвивається. І допомагають в цьому різні соціальні проекти, в яких задіяні майже всі відомі гірськолижні комплекси області. Завдяки цим програмам невдовзі на Закарпатті відбудеться перший в Україні чемпіонат серед дітей.

"Діють соціальні програми, де беруть участь школярі, мери міст. Ось в цьому році беруть участь Берегово й Мукачево. Щоб діти й школярі катались безкоштовно на гірськолижних курортах. Це організовано спільною програму гірськолижних курортів і міських адміністрацій. І ми маємо ще один гірськолижний курорт, який хоче приєднатися до цієї програми. Це курорт Красія. І там зараз 20-22 числа відбуватиметься перший відкритий турнір серед дітей 7-11 років. Дуже великий призовий фонд. Таке як для дитячих змагань в Україні ще не бачили. І хотілося б якомога більше долучалося дітей взагалі до самого спорту", - пояснив Артем Топчанюк , спортивний директор дитячого чемпіонату.

Сьогодні на Закарпатті існує чимало проектів для дітей з розвитку гірськолижного спорту. Нещодавно до одного з них долучилася і закарпатська  Красія, де невдовзі відбудеться дитячий чемпіонат України «Baby Champ Krasiya 2019».

"Сьогодні Красія почала новий шлях у розвитку. І стараємося проводити і розвивати гірськолижний спорт серед дітей, підростаючого покоління. Сподіваюсь, що цей чемпіонат стане щорічним і буде набирати світових обертів", - каже Тарас Тарасенко, представник гірськолижнього комплексу.

Існують особистості, котрі власним прикладом демонструють, як зимові види спорту загартовують і покращують самопочуття. Крім того, мотивують підростаюче покоління постійно розвиватися і залишатися в обраній сфері.

Аннамарі ДАНЧА, призерка Чемпіонату світу із сноуборду 2019, учасниця трьох Зимових Олімпіад (2010, 2014, 2018) розповіла: "Ну взагалі дітям це дуже добре, що вони на лижах катаються. Тому що навіть мені в коментарях писали, що нам не треба розвивати зимові  види спорту, у нас більше шансів на літніх. Але насправді, що літні види дають дітям? Це наші пильні зали, ніякого свіжого повітря, ніякого загартування і так далі. Тому, тим більше у нас, в Закарпатті, де є гори, гріх просто не починати займатися такою справою".

Більше у сюжеті Uzh Inform:







Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.