Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Закарпатці цієї п’ятниці освячують свічки

Свято Стрітення Господнього – велике, одне за дванадцяти найбільших свят церковного року.
Того дня урочисто згадується подія принесення Господа нашого Ісуса Христа Пресвятою Богородицею до храму. Кожне свято, заичайно ж особливе. У цей день люди не тільки йдуть до церкви, а й освячують свічки.
Стрітенська свічка, тобто свічка , яка є освячена у день свята Стрітення, віддавна має велику пошану у людей. Адже вона наповнена великою духовною силою та Божою благодаттю. Її використовують у багатьох важливих подіях людського життя.
Ця свічка має силу допомагати при стихійних лихах, особливо при грозах. Від цього і дістала назву “громовиця”,”громниця”. Коли в душі неспокій, труднощі в житті – запаліть перед іконою стрітенську свічку і зверніться в молитві до Бога.
Ця свічка приносить заспокоєння і душевний мир. Вона має силу проганяти злих духів, тому її використовують при освяченні житла, робочих та службових приміщень,при інших потребах.З цією свічкою провожають в далеку дорогу рідних і близьких, нею зустрічають батьки молодих при одруженні, нею і проводжають людину в останню дорогу її життя. Особливо коли перед смертю людина тяжко мучиться, то запалена стрітенська свічка полегшує їй перехід до іншого життя.
Цю Свічку завжди намагалися зберігати на протязі року, тому й до храму несли на посвяту не одну, а декілька свічок.
Зокрема, на ужгородщині люди зазвичай святять по три свічки, зв’язані стрічкою. Також вважається, що справжня Стрітенська свічка має бути виготовлена з чистого бджолиного воску. Головна її сила — у щирій молитві. І тоді, як вважають віруючі люди, вона приносить мир і спокій у наші душі при життєвих негараздах




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.