Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Закарпатські заробітчани зможуть працювати в Польщі без віз

Про це повiдомляє прикордонна служба Польщi на офiцiйному сайтi strazgraniczna.pl.Польща пiдтвердила офiцiйне право українцiв, їхати в Польщу на роботу без вiзи.Польща єдина країна Шенгенської зони та країна ЄС, законодавство якої передбачає, що негромадяни Євросоюзу, якi перетнули кордон у рамках безвiзового руху, тобто за бiометричним паспортом без вiзи, також мають право на роботу, якщо оформлять додатковi документи, вже прибувши на мiсце працевлаштування. Тепер тi, хто хотiв би знайти роботу в Польщi, можуть приїхати в рамках безвiзу та самi знайти вакансiю i отримати необхiднi документи для працевлаштування в країнi над Вiслою. Безвiзовий українець у Польщi має право легально просити у держави про дозвiл на працю або про так зване “освядчення” – декларацiю про намiр працевлаштування iноземця.
Панiка серед українських роботодавцiв розпочалась ще 11 червня 2017 року, з дати пiдписання безвiзового режиму з ЄС, але тепер коли українцi їдуть набагато дальше чим Польща в пошуках роботи, а в самiй Польщi бракує “рук”. Тому недивно, що Польща пiшла на такий крок, але кожен українець знає собi цiну тому обирає Польщу як країну для заробiтку тепер набагато рiдше. Що стосується українського ринку працi то тут ситуацiя дедалi гiрша, середня зарплата коливається вiд 6500-7000грн./мiс.
Тепер знайти звичайного продавця без досвiду роботи примiром за 5000грн/мiс. на практицi дедалi складнiше. Якщо колись український роботодавець, обирав мiж спецiалiстом i випускником ВНЗ, та схилявся до другого через меншi витрати, то тепер навпаки але брак як спецiалiстiв так i випускникiв ВНЗ з кожним днем збiльшується в геометричнiй прогресiї. В українських роботодавцiв вихiд один збiльшувати зарплату та оптимiзовувати виробництво, або закривати пiдприємство, адже це нестача вiльних “рук”, обставина що не зумовлена кон’юнктурою ринку. 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.