Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Закарпатець увійшов до складу 24-ї річної Української антарктичної експедиції

Раніше Євген Бріллінг вже брав участь у такій експедиції.
Як йдеться на сайті національного антарктичного наукового центру, днями було визначено основний склад 24-ої річної Української антарктичної експедиції (УАЕ). Цього року зимувати на станцію «Академік Вернадський» вирушать 10 чоловіків та 2 жінки.
Керівником 24-ої УАЕ обрано відомого науковця Ігоря Дикого – доцента кафедри зоології Львівського національного університету ім. Франка, який має великий досвід зимування в Антарктиді. 
Серед всіх інших в експедицію потрапив і закарпатець Євген Бріллінг, геофізик, співробітник режимної геофізичної станції «Нижнє Селище» Карпатського відділення інституту геофізики імені Суботіна Національної Академії Наук України, інженер ІІ категорії.
Ще у позаминулому році Mukachevo.net розповідало як Євген Бріллінг наважився написати заяву на участь у такій експедиції. 
— Колись із нашого інституту люди їздили в Антарктиду і розказували як там класно, займаються наукою, яка природа, і сину захотілося поїхати туди. Подав він заявку перший раз, і не пройшов, його записали у резерв, через 2 роки приїхали ті зимівники, і він знову подав заявку. На цей раз він пройшов. Коли прийшов лист з Києва, антарктичного центру, що Женя їде в експедицію, ніхто навіть не повірив, така сенсація для села, — розповідала тоді провідний інженер, начальник РГС «Нижнє Селище» КВІГХ НАНУ Ольга Бриллінг.

Mukachevo.net 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.