Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Торік на підприємствах Закарпаття сталося 4 смертельних випадки, пов'язаних із виробництвом

Результати виконаної роботи за період 2018 року обговорили на засіданні Управлінні Держпраці у Закарпатській області. 

Як повідомив заступник начальника Управління Держпраці Володимир Горєв, торік на піднаглядних Управлінню підприємствах області стався 51 нещасний випадок, пов’язаний з виробництвом, у тому числі 4 зі смертельним наслідком. Таким чином, рівень загального травматизму порівняно з 2017 роком (46), за словами посадовця,  зріс, але поменшало смертельних випадків (9 у 2017).
Зростання рівня виробничого травматизму спостерігалося  у низці галузей промисловості, а саме: нафтогазовидобувній, хімічній, газовій, лісовій, машинобудівній, енергетиці та в соціально-культурній сфері. Водночас минулого року відбулося зменшення загального виробничого травматизму у гірничорудній та нерудній промисловості, будівництві, промисловості будівельних матеріалів, ЖКГ, на автомобільному транспорті, у легкій промисловості, пошті і зв’язку та інших галузях.
З метою недопущення виробничого травматизму були перевірені 504 суб’єкти господарювання краю, 883 виробничі об’єкти та структурні підрозділи. Під час проведених заходів державного нагляду (контролю) у сфері дотримання законодавства про охорону праці було виявлено понад 7 тисяч порушень нормативно правових актів з охорони праці та промислової безпеки, більшість  з яких на сьогодні вдалося усунути.
Зазначалося також, що торік фахівці Управління Держпраці здійснили 442 інспекційні відвідування, в рамках яких досліджувалося  питання оформлення трудових договорів з найманими працівниками. У ході проведених інспектувань виявлено 519 найманих  працівників, котрі працювали без належного оформлення трудових відносин. Із них 67 осіб допущені до роботи з укладенням трудового договору, однак без повідомлення органів Державної фіскальної служби, 452 працівники виконували роботу без оформлення трудового договору. Водночас у рамках профілактичної діяльності посадовці Управління  Держпраці  відвідали  понад 500 суб’єктів господарювання, з якими провели роз’яснювальну  роботу, спрямовану на запобігання порушенням законодавства про працю. Ці заходи вже дали позитивний результат. Так, згідно з інформацією ДФС та Пенсійного фонду, за рік в області офіційно оформлено на роботу 4371 найманий працівник.
     




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.