Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

З початку 2019-го року закарпатці ще не скаржилися на неякісні ліки

Отримати відшкодування або заміняти погані медпрепарати з початку року мають право жителі країни. Однак невідповідність ліків доведеться підтвердити лабораторно.
 
Пенсіонерка з Ужгорода пані Ніна вже кілька років поспіль приймає сердечні ліки. Каже, половину пенсії витрачає на ліки, та от нерідко ціна не відповідає якості.
З 1-го січня неякісні ліки нібито можна повернути та отримати відшкодування. Це передбачає доповнення до постанови про «Захист прав споживачів». Однак це нововведення зовсім не означає, що брак у товарі не потрібно доводити.
У територіальному відділенні Держлікслужби пацієнт має написати заяву і віддати залишки препарату на аналіз. Протягом тижня препарат буде обстежено. Висновки експертів – безкоштовні. І тільки в разі, якщо експертиза доведе, що препарат і справді неякісний, із висновком та чеком покупець може звернутися до аптеки, де придбав ліки, за відшкодуванням.
В аптеках розповідають: з початку року жителі з такими висновками ще не приходили. Пацієнти сподіваються, що такі нововведення зменшать кількість підробок у аптечних закладах.
 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.