Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Буханка хліба на Закарпатті під Новий рік здорожчає мінімум на півтора процента


Відповідно подорожчають і крупи зернової групи.

Хліб і хлібобулочні вироби, а також деякі крупи в Україні до кінця року подорожчають ще на 1,5-2%. Про це повідомив виконавчий директор Українського дискусійного клубу Олег Пендзин в коментарі кореспонденту УНН.
“До кінця цього року ще додайте 1,5% – максимум 2% по хлібу”, – зазначив експерт, відповідаючи на запитання, на скільки до кінця року подорожчає хліб в Україні.
За його словами, відповідно подорожчають і крупи зернової групи, оскільки їх вартість залежить від росту цін на пшеницю і зернові, які спостерігаються на світових ринках (з 5950 грн за т в минулому році до 6200 грн/т цього року). Втім, за словами О.Пендзина, гречка дорожчати найближчим часом в країні не буде, оскільки накопичився надлишок цієї крупи.
При цьому економіст додав, що також на ціну зерна в Україні вплинуло підвищення тарифів на газ і електроенергію, які потрібні для його зберігання.
Нагадаємо, протягом поточного року продукти харчування в Україні подорожчають у середньому на 15% у порівнянні з минулим роком. В цілому за підсумками року подорожчання хлібу складе приблизно 18-19% (у порівнянні з минулим роком), повідомляє zakarpatpost.net.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.