Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Victoriya Ach: як мукачівка створила власний бренд та шиє модні шкіряні сумки

Вікторія вже понад 10 років створює вироби зі шкіри. Нам майстриня розповіла про те, над чим працює сьогодні та які рішення знаходить. 



– Розкажіть про шлях до створення вашого бренду. Як давно він існує?
– Шлях до власного бренду та пошиття сумок розпочався давно. З дитинства намагалася щось створити власноруч, закінчила художню школу, вже в МДУ опановувала мистецтво дизайну. Отримала диплом дизайнера шкіргалантерейних виробів.
– Як складалася робота зі шкірою?
– Починала з пошиття чохлів на автомобільні сидіння в Польщі, згодом працювала технологом. Близько п’яти років працювала на українсько-італійському підприємстві з виробництва взуття. Але потім почалася економічна криза, пошуки нової роботи, пошуки себе...
– Як ви почали виготовляти жіночі сумки?
– Подруга попросила відремонтувати улюблену сумку, це було нереально, тому я спробувала пошити їй нову. В мене вийшло. Так, я почала робити це сама. Придбала потрібне обладнання, з’явилися перші замовлення.
Зараз я роблю те, що вмію і можу. Знаю всю специфіку від “а” до “я”. В усьому процесі мені найбільше подобається кінцевий результат та задоволені клієнти.
– Розкажіть про самі вироби. Що це – клатчі, рюкзаки, дорожні сумки?
– Намагаюся виконувати різні моделі, враховувати побажання замовників. Головне, аби річ була справді якісною, зручною, а не тільки красивою. Мої клієнти – це люди різного віку, статусу і стилю. Їх об’єднує бажання мати річ, створену саме для них.
– Як щодо просування власної справи? Ви відносно нещодавно з’явилися в соцмережах. Чи допомагає це у бізнесі?
– Поки сторінку в Instagram веду сама. Звісно нелегко, адже потрібно створити модель, купити все необхідне для виробу, відшити, сфотографувати, опублікувати та ще й відповісти на питання. Це все займає багато часу, а у мене двоє маленьких діток, яким також необхідно приділити увагу. Але, у будь-якому разі, Instagram відкрив мені нові можливості.
– Ваші роботи авторські? Чи є моделі, які ви десь побачили і також реалізовуєте?
– Безумовно. Коли думала про зустріч з вами, то якраз над цим замислилась. Наприклад, рюкзак, який з’явився ще у 50-х роках, зараз – головний тренд сезону. Все, що можна – змінити форму, додати деталі, сучасно "вдягти". Утім, я спостерігаю за сезонними тенденціями. Відповідно до цього обираю напрямок своєї роботи.
У мене є декілька власних моделей сумок, які знайшли своїх шанувальників. Але часто люди звертаються зі своїми проханнями: зберегти улюблену форму, зручні розміри, колір. Я в постійному пошуку...
– Як щодо чоловічих сумок?
– Інколи до мене звертаються з такими замовленнями. Нове, цікаво. Якщо не брати на себе такі виклики, то не розвиватимусь.
– Де вже наразі є ваші сумки?
– Вони роз'їжджаються потихеньку. Дуже багато є в Мукачеві та Києві, а також по всій країні – завдяки тому ж таки Instagram – в Ужгороді, Львові, Харкові, Одесі.
– Чи можна їх придбати в якихось крамницях в Мукачеві чи, можливо, в Ужгороді?
– Я співпрацювала з власниками кількох крамниць. Але, в наш час, вигідніше завозити вироби за оптовими цінами, ніж брати авторські. Зараз мої сумки можна придбати в одному з магазинів міста.
При всьому бажанні, я не можу продавати сумки дешевше. Навіть, якщо це декілька однакових моделей сумок, час виготовлення не зменшується. До кожної потрібна відповідна увага, інакше це буде впливати на якість. Це для мене важливо, інакше працювати я вже не можу.
– Як щодо реєстрації власного бренду?
– Минулої осені я зареєструвала свій бренд. Моя торгова марка називається Victoriya Ach. Це моє дівоче прізвище і мені хотілося зберегти його хоча б у такому вигляді.
– З якими труднощами в цій справі найбільше стикаєтеся?
– Я використовую якісну сировину і фурнітуру, тому на вироби виходить доволі висока ціна. Все привозне – турецька фурнітура, італійська шкіра. Утім, можна лише уявити наскільки дешевшим був би кінцевий продукт, якби необхідні комплектуючі вироблялися в Україні.
– Що б ви порадили людям, які хочуть обрати для себе якісну річ? На що їм звертати увагу перш за все?
– Не завжди треба гнатися за відомими брендами. Хочу порадити, аби насамперед, коли берете сумку в руки, то не думали лише про те чи вона красива. Якщо визначилися із дизайном, не беріть відразу перше, що сподобалося. Уважно придивіться до фурнітури, швів, підкладки тощо. На шкіряному виробі буде спеціальна бирка від виробника, тому зверніть на це свою увагу.
Потрібно робити вибір відповідно до своїх потреб. Кожна сумка має виконувати свої функції, бути зручною. Для роботи – місткі, сумки на вихід – компактніші. У сумці повинні міститися всі необхідні речі. Для підтримки зовнішнього вигляду сумочки треба періодично протирати її вологою серветкою, а потім сухою м’якою ганчіркою. Правильний догляд – запорука гарного вигляду виробу на довгі роки.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.