Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

За перші три місяці 2018-го на Закарпатті зафіксовано 40 звернень про зникнення неповнолітніх

Якщо за І квартал 2018 року кількість заяв про зникнення неповнолітніх налічувала 40 випадків, то вже з початку квітня таких звернень було п’ять. Всіх дітей поліція розшукала.
Як відзначає начальник ювенальної превенції поліції Закарпаття Андрій Курта, традиційно з початком весни кількість подібних заяв збільшується. 

«Це пов’язано з тим, що на Закарпатті більшість фактів зникнення дитини – це випадки, коли батьки про проблему заявляють одразу. Наші працівники витратили багато часу і зусиль на те, щоб донести до родин цю просту істину – чим швидше повідомити поліцію, тим оперативніше дитину повернуть додому. З настанням тепла діти більше бувають на дворі, а значить, мають більше шансів невчасно повернутися з прогулянки. Ті неповнолітні, які планують втекти з дому, також частіше вибирають теплі пори року», – розповів Андрій Курта. 

Головний ювенал Закарпаття зазначає, що в цей період для того, щоб уникнути проблеми, батькам варто більше часу проводити в межах родини та спілкуватися з дітьми. Якщо проблема все ж виникла і члени сім’ї не можуть вийти на зв’язок з неповнолітнім – краще одразу телефонувати до правоохоронців, повідомляють у відділі комунікації поліції Закарпатської області.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.