Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Оперативна інформація щодо проходження паводку на Закарпатті

1. Гідрологічна ситуація та прогноз.

Минулої доби, переважно вдень, по області пройшли опади, місцями сильні 9 – 37мм, дощі, в горах, переважно західної частини, мокрий сніг. Ввечері та вночі дощі в горах перейшли в мокрий сніг та сніг, розвиток паводку припинився.

На річках сформувався сніго-тало-дощовий паводок з амплітудами підвищення рівнів на притоках 0.5 – 1.9м, на Тисі 1.0 – 2.6м. Станом на ранок на більшості річок продовжується зниження рівнів води. На Тисі максимальні рівні пройшли на ділянці Рахів-Хуст без негативних наслідків. В нижніх течіях Боржави вода вийшла на заплаву, біля с.В.Ремети починає формуватись максимальний рівень хвилі паводку.

Протягом доби передбачається хмарна з проясненнями погода, місцями невеликі опади, на річках продовжаться зниження рівнів води.

4 – 5 лютого очікується підвищення рівнів води над рівнями на 8 год 04 лютого:

- р.Латориця – м.Чоп на 1.5 – 2.0м, вода вийде на заплаву міждамбового простору;
- р.Тиса – м.Чоп на 3.0 – 3.5м, без виходу води на заплаву.

2. Інформація про підтоплення

Паводковими водами в заплаві р.Іршавка в с. Заріччя Іршавського району підтоплено 150га сільгоспугідь – приватних теплиць. На місці працює районна комісія ТЕБ та НС.

В с. Камянське Іршавського району підтоплено польдер – 450га сільгоспугідь.

Між селами с.Стеблівка – с.Сокирниця Хустського району підтоплено 150га запланих сільгоспугідь.

В с.Дюла Виноградівського району місцевим стоком підтоплено 20га сільгоспугідь.

Відбувається перелив заплавної частини місцевої автодороги с.В.Ком’яти – с.Шаланки Виноградівського району довжиною 50м шаром 5-7см. Проїзд відкритий.

3. Дії водогосподарських організації

Працівники водогосподарських організації продовжують працювати в посиленому режимі щодо пропуску осінньо-зимових паводків.

Водосховища осушної системи «Чорний Мочар» працюють відповідно до Правил експлуатації в період паводків – проводиться акумулювання та регулювання стоку.

Виконується гравітаційний скид по каналах осушних мереж поверхневого стоку з меліоративних систем у р.Тису.

Працюють 7 насосних станції Латорицької та Берегівської осушних систем. За добу перекачано 596 тис.м3, з початку року понад 14,01 млн. м3 паводкового стоку. Всі 30 стаціонарних осушних насосних станцій готові до роботи.

За інформацією начальника Тячівського МУВГ, виконаний в рамках першочергових невідкладних робіт прокоп в руслі р. Теребля в с. Вонігово Тячвського району працює по відведенню паводкових вод від пошкодженої ділянки дамби – загрози підтоплення села не виникає.

За інформацією Виноградівського МУВГ, виконані в рамках першочергових невідкладних робіт заходи по нарощенню та укріпленню пошкодженої грудневим 2017 року паводком дамби р.Ріка в с.Липча Хустського району захистили задамбову територію та село від підтоплення.

По мірі надходження інформації, ситуація на території області буде уточнюватися.
БУВР Тиси




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.