Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Чи знаєте ви, де на Закарпатті є монастир із добрим привидом

Цікавлюся, що ще, окрім церков, входить до переліку закарпатських “місць сили”.

Гід розповідає про природні “місця сили”, які можна так назвати завдяки унікальному ландшафту. В одному з таких у Малому Березному є цікавий греко-католицький монастир. Заснований він на місці поховання дівчини, пише Укрінформ.
  • Хто вона – невідомо. Метрика каже тільки, що якийсь граф хотів звести на цьому місці оборонну вежу (бо місцина дуже вдала для того, щоб контролювати шлях в Ужанську долину), робочі почали копати і знайшли древнє поховання дівчини. В могилі було багато дорогоцінних речей, але здивувало графових кріпаків те, що мощі з поховання виявилися нетлінними. Той граф, зрештою, звів на могилі капличку – й незабаром до неї почали сходитися монахи. Так і заснувався монастир.
  • – А що найцікавіше: туристи часто фотографують над цим місцем якийсь білий згусток, схожий формою на привид дівчини. Мовби вона й досі витає тут у повітрі, – каже Олена Кудря. – Там усе вражає. Наприклад, є церква Іоанна Предтечі з величезною, майже 2х3 метри іконою, що кровоточить. А на шляху до монастиря в тому ж селі ми знайшли камінь – у формі черепа (дивує перегук із житієм святого, якому, за легендою, відтяли голову за примхою царівни), на ньому червоний слід, наче кров’яний, а на “потилиці” цього каменю-черепа – хрестик. Він не висічений, а природного утворення, наче відтиснений чимось, може, при ударі…
zakarpatpost.net




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.