Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Що можна їсти у закладах громадського харчування, - поради дієтолога із Закарпаття

Якщо вже немає змоги щось приготувати вдома і потрібно поїсти десь в буфеті чи кафе, то лікар-дієтолог Оксана Скиталінська радить, що варто вибрати поїсти
Майже щодня життя підкидає нам безліч ситуацій, коли наповнити тарілку яскраво, як на картинках фудблогерів (чи тієї ж Скиталінської), не є можливим, хіба ні?
Бо є реальне життя, із занятістю, дітьми в школу, завалами на роботі, проблемами, і не кожен з нас відвідує вишуканий ресторан, де подають виключно здорову їжу.
А от що реально є, так це кафе та буфет на роботі, піцерія за рогом чи макдональдз.
І є обід.
І якщо ми інколи наїмося жирних смажених биточків з картоплею "по-селянськи", "підшліфуємо" шматочком торта з кремом, то щодня таке харчування може вилізти боком...чи боками:)
Але де б ми не були, завжди (або майже завжди) таки можна зробити здоровий вибір.
ЛАЙФХАКИ ДЛЯ ЗДОРОВОГО ОБІДУ У ФАСТ-ФУДІ:

.
1. Вибирайте те, що не смажене, а приготовлене на пару або запечене (рідше), наприклад, парова котлета замість смаженої або смаженого м'яса/риби.
.
2. Беріть однокомпоненті страви, де чітко видно, з чого вони приготовлені (краще квасолю, ніж жирні смажені млинці).
.
3. Білки -- це не лише м'ясо, але риба, квасоля і гриби.

4. Завжди беріть #овочі -- #свіжі, #парові та #квашені, ще краще -- всі з перерахованих, бо в них різна дія на організм:
свіжі -- це нерозчинна клітковина, фітонутрієнти, біологічно активні речовини, вітамін С,
парові -- як правило, розчинна клітковина,
а квашені -- це молочна кислота, яка живить кишечну мікрофлору.
До речі, в тому ж макдональдзі є салати (чких має бути ще більше), роли з рибою - це далеко не найгірша їжа, просто її треба вміти вибирати:)
.
5. Не купуйте нічого #солодкого, навіть сік, компот та узвар -- там завжди є цукор. Бо та мить сумнівного задоволення потягне за собою стрибок ваги, з якою прощатися буде дуже важко.
.
6. Беріть або чай без цукру, або воду. Коли замовляєте каву, цукор залишайте на касі, бо може бути спокуса його використати. Можете взяти баночку натурального йогурту і з'їсти перед кавою; йогурт -- це кисломолочні бактерії, і ніжний повноцінний білок, буде кращим травлення.
.
7. Сірий замість білого, а ще краще -- без хліба. Борщ -- без пампушок (бо за ту пампушку треба 50 віджимань потім відпотіти :)
.
8. Візьміть страв стільки, щоб наїстися, але їжте не поспішаючи, бо в поспіху точно переїсте. Якщо не буде борошняних, страв, солодощів і солодких напоїв -- Ви будете ситими довго, годин 4-5, бо така їжа не піднімає рівень інсуліну, отже відчуття голоду не буде.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.