Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

На кордоні "шмон" - юнакам вручають повістки і повертають додому

Із січня почали діяти нові правила в’їзду у Польщу. Тепер у сусідню країну на роботу можна потрапити лише за запрошенням від роботодавця.

Більшість українців таких не мають, тому їх висаджують на кордоні і повертають в Україну, — пише gazeta.ua.

«Вже втретє їду на заробітки у Польщу. Такого шмону не пригадую. Усіх виводять з автобусу і перевіряють сумки. Спочатку на металошукачі, потім просять вигорнути всі речі. Причому, якщо раніше прикордонник просто переглядав, що у торбі, то тепер просять усе викласти і знову скласти. Навіть дно перевіряли», - розповідає Сергій Данилюк із міста Вінниці, який працює на будівництві у Гданську.

«Я їздив раніше по договору на роботу. Зараз його замало. Хто має зв’язок з роботодавцем, може подзвонити йому. Роботодавець дзвонить на таможню і дає підтвердження, що працює з таким працівником. Також має прислати запрошення в електронному вигляді. Це години очікувань. Якщо зазвичай дорога до Гданська забирала 18 годин, то цього разу їхав більше 40. При цьому вартість квитка ніхто не повертав. Мені довелося заплатити ще й польським перевізникам, щоб доїхати до Варшави, а потім ще й за електричку до Гданська. Насамкінець ще й за таксі, бо в місто я потрапив пізно вночі. уся поїздка обійшлася в 3 тисячі гривень замість 1100, як планувалося».

На українському кордоні юнаків, які не досягли 27 років і не були на службі в армії, забирають служити.

«Якщо ловлять з робочою візою і чоловік їде на будову, а до того він мав довідку, що не може служити по стану здоров’я, то їх просто забирають в армію. З нашого автобуса зняли трьох таких юнаків. Їх повернули в рідні міста з повістками», — каже Андрій з Тернополя




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.