Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Дитину живцем поховали у глечику під землею: вона вижила (ФОТО)


Недоношена дівчинка, яку у жовтні випадково знайшли закопаною у глиняному глечику на півночі Індії, зараз почувається добре, розповів BBC її лікар.
Лікарі діагностували зараження крові та небезпечно низький рівень тромбоцитів.
Зараз дівчинка набрала вагу, самостійно дихає, а рівень тромбоцитів в її крові знову нормальний, розповів педіатр Раві Ханна. Він також надав фотографії дитини.
Батьків дівчинки знайти не вдалося. Після необхідного за законом періоду очікування її віддадуть на удочеріння. Наразі ж дитина перебуває під опікою влади індійського штату Уттар-Прадеш.

Як знайшли дитину

Недоношену дівчинку випадково знайшов селянин, який прийшов у поле, щоб поховати власну доньку, яка народилася мертвою. Індуїсти, як правило, кремують мертвих, але померлих малюків і дітей часто ховають у землі.
За словами селянина, він викопав яму глибиною приблизно 90 сантиметрів, коли раптом лопатою вперся у поверхню глиняного глечика. Стінка посудини розбилася, і він почув дитячий плач. Чоловік витягнув глечик, і побачив у ньому дитину.
Спочатку дівчинку помістили у місцеву державну лікарню, але згодом перевели у педіатричну клініку доктора Ханни, яка оснащена більш сучасним обладнанням.
Осколки глечика

“Залишалася всього година”

За оцінками лікарів, дівчинка народилася недоношеною – ймовірно, приблизно у 30 тижнів. Коли її привезли до лікарні, вона важила всього 1,1 кілограма, страждала від переохолодження і гіпоглікемії (низький рівень глюкози у крові). Її кінцівки не розгиналися.
Станом на 3 грудня дівчинка важила вже 2,57 кілограма. Лікарі кажуть, вона абсолютно здорова.
Невідомо, скільки часу новонароджена перебувала під землею, і лікарі можуть лише здогадуватися, як їй вдалося вижити.
Раві Ханна припускає, що вона могла протриматися три-чотири дні завдяки “бурому жиру” – особливому прошарку жирової тканини на животі, стегнах і щоках, яка є лише у малюків і слугує джерелом енергії.
Дитина

Кримінальна справа

У жовтні поліція відкрила справу щодо “невідомих осіб” і розпочала пошук батьків дівчинки.
На думку слідчих, родичі знали, що дитина є живою, і навмисно позбавилися від дівчинки – адже навіть після широкого розголосу цієї справи вони не прийшли по неї.
Про можливі мотиви батьків правоохоронці нічого не кажуть. Проте факт дискримінації дівчат в Індії – ні для кого не секрет.
Дівчата традиційно розглядаються для родин як тягар, особливо у бідних прошарках суспільства. Статеве співвідношення в Індії – одне з найгірших у світі: наразі населенню країни не вистачає близько 20 мільйонів жінок.
Від дітей жіночої статі позбавляються різними способами. У нелегальних клініках часто роблять аборти, але і випадки вбивств новонароджених дівчат досі доволі поширені. 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.