Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Вбивча цигарка: як електронні сигарети вбили людину


У США офіційно зафіксували першу смерть пацієнта після розвитку важкої легеневої хвороби через вейпінг. Такий висновок зробили після того, як група експертів провела розслідування випадків незрозумілих легеневих хвороб у США, які могли бути пов’язані з використанням електронних сигарет.
Центр з контролю та профілактики захворювань США (CDC) заявив, що у 22 штатах зафіксували 193 потенційні випадки За словами експертів, у багатьох випадках причина хвороб — вживання через вейпінг ТГК — головного психоактивного компонента канабісу. Випадки зафіксували протягом двох місяців між 28 червня та 20 серпня. Людину, яка загинула, “госпіталізували з незрозумілою хворобою після вейпінгу, або використання електронних сигарет”, – сказала доктор Дженніфер Лейден, головний лікар та епідеміолог штату Іллінойс.

Директор Центру з контролю та профілактики захворювань Роберт Редфілд заявив: “Нам сумно дізнатися про першу смерть, пов’язану із розвитком важкої хвороби легенів у тих, хто використовує електронні сигарети або пристрої для вейпінгу”.
Він додав: “Ця трагічна смерть в Іллінойсі підкреслює серйозні ризики, які пов’язані з електронними сигаретами”.
Випари від електронних сигарет містять діацетил — ароматизатор, який використовується для надання “маслянистого” смаку рідинам. Попередньо саме його пов’язують з “важкою респіраторною хворобою”.
Джерело 





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.