Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Чоловік знайшов гігантський шампіньйон і тепер грибник може заплатити не менш величезний штраф

Житель Білорусі знайшов гриб-печерицю масою 2 кілограми.

В Білорусі місцевий житель знайшов гриб-печерицю масою 2 кілограми, тільки от, судячи по знімках, неймовірна удача може обернутися у фінансову дірку в сімейному бюджеті, інформує Ukr.Media.
Насправді цей гриб — Дощовик гігантський, що відноситься до сімейства шампіньйонних. Також він має й іншу назву — Головач гігантський. З'являється після рясних дощів у теплу пору року на кислих ґрунтах як у лісі, так і на відкритих просторах. Найчастіше невеликими групами.
Найбільший відомий грибний трофей досягає півтора метра в діаметрі та 25 кілограмів ваги. Втім, до такого фантастичного розміру гриби виростають дуже рідко і зазвичай важать в районі пів кілограма. Забарвлення біле з жовтуватим відтінком. Росте дуже швидко, додаючи в зростанні до декількох сантиметрів на годину.


У деяких країнах гриб вживають в їжу молодим, коли м'якуш має білий колір. При дозріванні спор в їжу не придатний. При кулінарній обробці рекомендується видаляти шкірку з верхньої частини гриба, яка може спричиняти розлад шлунка. М'якуш гриба має приємний аромат і смак, володіє лікувальними властивостями.
У Білорусі гриб занесений в Червону книгу в 1993 році, також охороняється на території Литви. За самовільне вилучення або знищення занесених до Червоної книги рослин для фізичних осіб передбачено покарання у вигляді штрафу в розмірі від 20 до 50 базових величин (від 200 до 500 гривень). Також доведеться відшкодувати заподіяну природі шкоду в розмірі 5 базових величин (50 гривень) за кожну рослину. 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.