Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Цунамі в Індонезії: кількість загиблих продовжує зростати - понад 429 осіб

Майже 12 тисяч людей залишилися без даху над головою.

За уточненими даними, кількість загиблих в результаті цунамі, що обрушився на індонезійські острови Ява і Суматра, становить 429 осіб. Не менш 1500 отримали поранення, понад 150 числяться зниклими безвісти. Майже 12 тисяч людей залишилися без даху над головою, інформує UkrMedia.
За даними індонезійського агентства метеорології, кліматології і геофізики, причиною цунамі, що сталося 22 грудня біля берегів Зондської протоки, що розділяє острови Ява і Суматра, могло стати виверження вулкана Анак-Кракатау і викликаний ним підводний зсув. Найбільше від природного лиха постраждали жителі округу Пандегланг.
Напередодні у службі з надзвичайних ситуацій Індонезії повідомили, що більшість загиблих, - індонезійські відпочивальники. Роботу рятувальників ускладнює те, що багато місць залишалися важкодоступними через повалені дерева та уламки будівель, що перекривають дороги та вулиці. За даними служби, унаслідок стихійного лиха зруйновано понад 700 будівель.
Євросоюз готовий надати Індонезії всю необхідну допомогу, заявила в Брюсселі голова європейській дипломатії Федеріка Могеріні.
Допомогу у рятувальних і відновлювальних роботах уряду Індонезії запропонував генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.