Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Лікарі пологового убивали дітей для статистики: головне, щоб не було чути писків

Працівникам пологового будинку, які вбили  новонародженої дівчинки в одній з лікарень Калузької області Росії, винесли вирок.

Дівчинка народилася недоношеною і важила близько 650 грамів, пише один з російських сайтів.
Дитя могло вижити. Але акушерка-гінеколог, колишня завідуюча відділенням Жуковської центральної районної лікарні 61-річна Шалабі Халілова винесла ледве дихаюче тільце в сусідню кімнату і поклала на холодний стіл. Матері вона збрехала, що дитина мертва. Пізніше лікарка отримала два роки умовно і їй на два роки заборонили займатися медичною діяльністю, пов'язаною з пологами.

"Найголовніше, щоб в іншій кімнаті - в реанімації ніхто не чув цих писків і вересків. Ви оформите його як мертвонародженого. Тобто це будуть передчасні пологи в 24 тижні мертвим плодом. Тільки дихати йому не треба, м'яко кажучи. Напишіть, що народився без ознак життя. От і все. Описувати все, як годиться", - інструктував по телефону акушерку Халілову лікар 62-річний Олександр Ругін. 
Він заслужений лікар Російської Федерації, колишній головний позаштатний акушер-гінеколог Калузької област. Суд його виправдав, вважаючи, що він намагався знизити показники смертності в області, але не схиляв виконавицю до вбивства.

Однак раніше були зафіксовані їхні телефонні розмови на момент народження "проблемної" дитини. 

Також виправданий патологоанатом, який за попередньою змовою вказав еправдиву інформацію в довідці та лікар-педіатр лікарні 60-річна Тетяна Васильєва, яка також є депутатом міської адміністрації.
Журналісти помітили, що в ході розмови по телефону співучасники уточнювали основні моменти афери, тоді як дрібниці не були згадані, ніби лікарі вже не в перший раз займаються чимось подібним. Калузька область раніше перевищила дозволений поріг дитячої смертності під час пологів, тому, якби немовля все-таки померло після наданої допомоги, це негативно відбилося б на статистиці не тільки лікарні, а й усієї області. 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.