Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

У Польщі виявили підпільну тютюнову фабрику з персоналом з України

Українці більше місяця перебували в трудовому рабстві. Їх тримали в приміщенні під постійним наглядом.

У Великопольському воєводстві Польщі правоохоронці виявили нелегальну тютюнову фабрику, а також робітників з України і Молдови, які перебували там у трудовому рабстві. Про це в четвер, 6 грудня, повідомила прес-служба Держприкордонслужби.
Так, в одному з приміщень було виявлено дев'ятьох громадян України і п'ятьох громадян Республіки Молдова. Також під час обшуку знайшли 13 тонн тютюну і більше тисячі ящиків сигарет, які були упаковані в пачки з логотипами відомих брендів. Вартість виявленої продукції, за даними правоохоронців, становить понад 2 мільйони євро. З пояснень громадян України стало відомо, що організатори оборудки обіцяли їм легальне працевлаштування, однак після прибуття на територію Польщі забрали в них особисті речі, заборонили дзвонити близьким і повідомляти своє місцезнаходження. Згодом їх відвезли на територію зазначеної фабрики, де тримали в окремому приміщенні більше місяця.
Крім цього, для контролю за ними було встановлене відеоспостереження і були призначені дві людини, які цілодобово перебували на території нелегальної фабрики. В результаті, їм довелося працювати у дві зміни по сім осіб. За одну зміну робочі виготовляли понад 100 ящиків сигарет. Відзначається, що операцію провели спільно польські і українські прикордонники, співробітники МВС Молдови і європолу.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.