Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Стало відомо, коли Європа відмовиться від зимового та літнього часу

Сезонне переведення годинників буде скасовано у всьому Євросоюзі, але так званим "совам" доведеться потерпіти в останній раз.

Євросоюз всерйоз взявся за питання переведення годинників на "літній" і "зимовий" час, та остаточно вирішив відмовитись від цієї практики.
У середу, 12 вересня, Європейська комісія представила план відмови ЄС від сезонного переведення годинників. Про це йдеться на сайті Євросоюзу.
Єврокомісія пропонує країнам-членам ЄС назавжди відмовитися від зміни часу вже у 2019 році. Останній обов'язковий перехід на літній час у європейських країнах відбудеться у неділю, 31 березня 2019 року. Отже, європейським людям-"совам" таки доведеться пережити ще один стрес від того, що в ніч на 1 квітня в них "заберуть" годину сну.


Втім, Єврокомісія надає країнам-членам свободу вирішити, за яким часом вони хочуть жити – зимовим чи літнім. Ті країни, які захочуть назавжди повернутись до зимового часу, зможуть зробити це у неділю 27 жовтня 2019 року – в цей день вони востаннє переведуть годинники на "зимовий" час і в ньому залишаться назавжди. А люди-"сови" цих країн зможуть отримати сатисфакцію за весняний стрес і добре виспатись.
Отже, щоб забезпечити плавний перехід, Єврокомісія дає державам-членам час до 1 квітня 2019 року. Саме до цієї дати вони повинні визначитися, яким часом планують користуватися - зимовим чи літнім.
Після цієї дати у Євросоюзі сезонні переведення годинників будуть скасовані. 
В документі зазначається, що пропозицію Європейської комісії повинні погодити Європарламент та Рада ЄС.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.