Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

В Україні вводять нові тарифи на газ: "Нафтогаз" пояснив умови

В Україні вводять нові тарифи на газ: "Нафтогаз" пояснив умови
Ціна для населення визначатиметься, виходячи з ринкових факторів

В Україні з 1 серпня істотно зміниться система формування тарифів на газ – цього дня завершиться дія спеціальних зобов'язань (ПСО). У зв'язку з цим "Нафтогаз України" опублікував нові умови продажу газу постачальникам для населення. Про це повідомила пресслужба компанії.

Так, газ для постачальників домогосподарств реалізовуватиме дивізіон "Нафтогаз Комерція". Компанія пропонує укласти річний контракт на поставку газу з щомісячним формульним визначенням ціни. Ціна буде відома до кінця місяця поставки.

За річними контрактами ціна визначатиметься, виходячи з котирувань міжнародних газових хабів, поточного ринкового спреду і умов оплати. Тобто роздрібні розцінки для населення формуватимуться ринковим шляхом, а тому тариф на газ змінюватиметься щомісяця.

В рамках контракту для постачальників передбачено три варіанти умов розрахунків:

100%-ва передоплата;
оплата частинами кожні 10 днів протягом періоду поставки;
до 25 числа місяця, наступного за місяцем поставки.

Нагадаємо, раніше Кабмін розблокував нові тарифи на газ для українців, призначивши "Нафтогаз України" "постачальником останньої надії". "Постачальник останньої надії" не має права відмовити в укладенні договору на поставку газу на обмежений період часу. Такий постачальник необхідний для безперервного забезпечення споживачів у разі ліквідації або банкрутства їхнього чинного постачальника.

Джерело ​




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.