Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Чи продовжуватимуть карантин після 22 травня: відповідь прем'єра

Чи продовжуватимуть карантин після 22 травня: відповідь прем'єра
Кабінет Міністрів України схвалив продовження карантину до 22 травня, хоча з послабленнями. Наступне питання, яке цікавить українців – чи закінчиться карантин 22 травня і чи буде він продовжений надалі. Відповідь вже надав прем'єр Денис Шмигаль.

Зараз Україна перебуває на піку захворюваності, а останній тиждень показники нових випадків залишаються сталими. Про це розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телеканалу "1+1".

Він зауважив, що офіційно карантин продовжили до 22 травня, але це не кінцева дата. Карантин можуть продовжити і після неї, якщо епідситуація погіршуватиметься.

У нас не збільшується кількість хворих відсотково. Ми все ще не мали жодного дня, коли кількість тих, хто одужав, перевищила або була рівною до кількості тих, хто захворів,– підкреслив Шмигаль.

За словами прем'єра, уряд наразі працює над термінами і умовами впровадження кожного з 5 етапів послаблення карантину.

Послаблення карантину після 11 травня
Початок процесу виходу з карантину назвали Днем "К", він в Україні настав 11 травня. Цей день символізує початок першого етапу виходу з карантину, а загалом таких буде 5.

У перший етап буде знято значну частину обмежень, зокрема для представників малого і середнього бізнесу.

Послаблення карантину в Україні: що відкриють і дозволять
- парки і сквери;
- салони краси і перукарні;
- літні майданчики кафе і ресторанів;
- роботу нотаріусів та юристів;
- заклади побутового обслуговування громадян;
- музеї і бібліотеки;
- тренування для професійних команд на закритих базах;
- стоматологічні кабінети;
- сервіси обслуговування побутової техніки;
- відновлення діяльності суб'єктів господарювання, яка не передбачає прийом відвідувачів.

Щоправда, не усіх областях карантин послабили однаково. Для тих регіонів, де ситуація з коронавірусом гірша, застосовують адаптивний карантин. Наприклад, у Чернівцях з 12 травня не відкриють речових ринків, салонів краси і стоматологій. У Львові загальне послаблення заходів перенесли на 15 травня.

Коли ситуація в Україні та світі стабілізується
Раніше прогноз щодо цього робив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. За його словами, найоптимістичніший прогноз передбачає стабілізацію життя після пандемії на кінець літа – початок осені.

У Європейському Союзі те, що я чую від колег – там прямо радять своїм не планувати літні відпустки поки що. Тобто, не замовляти готелі, не бронювати квитки. Нині немає певності, що це спрацює,– заявив Кулеба.

Резюмуючи він підкреслив, що в цілому динаміка поширення коронавірусу ще цілком не вивчена. Тож не можна знати, коли ситуація стабілізується.

Чи продовжуватимуть карантин після 22 травня: відповідь прем'єра

Джерело ​




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.