Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

У кожному регіоні місцева влада самостійно вирішить чи послаблювати карантин – Шмигаль

У кожному регіоні місцева влада самостійно вирішить чи послаблювати карантин – Шмигаль
Обмеження через коронавірус в Україні починають послаблювати з 11 травня, але робитимуть це згідно з концепцією "адаптивного карантину".

Це означає, що про зняття чи не зняття певних обмежень рішення ухвалюватиме місцева влада – залежно від епідеміологічної ситуації в кожному регіоні, - пише 24 канал.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, опублікувавши відповідне звернення до українців на своїй сторінці у фейсбуці ввечері 10 травня.

"Вже завтра (11 травня – 24 канал) в Україні будуть послаблені перші карантинні обмеження та почне працювати концепція адаптивного карантину", – написав голова Кабміну.

Це означає, що місцева влада, з огляду на епідемічну ситуацію в кожному конкретному регіоні, зможе залишати в силі певні обмеження, – наголосив Шмигаль.

До прикладу, у Києві ТРЦ не відкриватимуть, хоча уряд дозволив це робити. А у Львові вирішили не давати дозвіл на роботу перукарень.

"Це відповідальна позиція керівників міст. Вони керуються цифрами МОЗ та динамікою поширення хвороби", – вважає прем'єр.

Керівник уряду також подякував усім українцям, які дотримуються карантину вже 2 місяці (обмеження почали діяти ще з 12 березня).

Я знаю, що це було не просто, проте ви дійсно врятували тисячі життів та дали змогу краще підготувати нашу медичну систему до викликів пандемії, – наголосив він.

І додав, що саме зараз – найбільш відповідальний момент, бо "послаблення карантину не означає, що коронавірусу більше немає чи він став менш небезпечним".

Ми маємо навчитися жити та працювати в нових умовах. Це ключова умова, за якої карантин не буде посилено, а наступний етап послаблень настане швидше, – підсумував Денис Шмигаль.

Рішення уряду про послаблення карантину набуває чинності з 11 травня, але загалом карантин продовжили до 22 травня. ​




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.