Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Аномальний травень: синоптики прогнозують заморозки

Аномальний травень: синоптики прогнозують заморозки

За прогнозами синоптиків в останній місяць весни українців очікує аномальна погода.

На травень прогнозують грози, шквали, град, спеку і навіть заморозки.

Відомий синоптик Віра Балабух розповіла, що погода в травні буде дуже нестійкою, з циклонами та стане продовженням аномальної зими:

Кліматичної зими в цьому сезоні не було, теплими виявилися березень і квітень, не стане винятком і травень. Він буде теплим і з кількістю опадів близьким до норм – це 60-80 мм в більшості регіонів.

Увесь місяць погода буде нестійкою через кілька циклонів, які переміщатимуться по Україні та принесуть грози, шквали. Однак ці циклони невеликі, тому не варто очікувати, що дощі пройдуть скрізь.

Синоптик додала, що цього місяця буде тепло по-літньому, а середньостатистична температура може перейти за відмітку в +25 градусів. Ночі будуть теплими, очікується до +10 градусів.

Теплий травень спрогнозував і народний синоптик Леонід Горбань.

Він розповів, що дощів буде небагато. Однак варто очікувати дві хвилі сильних злив і гроз – на початку місяця і в останній його декаді.

Також у деяких регіонах є ймовірність нічних заморозків.

Сьогодні, 2 травня, на Заході України заморозків поки не буде, пройдуть лише дощі. Температура повітря коливатиметься від 14 до 18 градусів тепла, повідомила синоптик Наталка Діденко.

Джерело ​




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.