Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Українців попередили про зниження зарплат: ситуація погіршилася


Середньорічний курс гривні змінився з 27 гривень за долар до 29,5 гривень за долар, а прогноз ВВП зі збільшення на 3,7% впав на 3,5%. Про це повідомляє «Економічна правда».
Якщо перейти до конкретики, то раніше номінальний ВПП оцінювали на рівні 4,51 трильйонів гривень, а в оновленому прогнозі він склав 4 трильйони гривень.
На цьому справа не закінчилася, тому що спостерігаються погіршення в прогнозі щодо безробіття з 8,1% до 9,4%, а ось середньомісячна заробітна плата – з 12,5 тисяч гривень до 11 тисяч гривень. Відзначимо, що це відповідає рівню 2019-го року, якщо брати до уваги інфляцію.
Більш того, в уряді переглянули прогноз ВВП на 2020 й рік.
Після цього очікують падіння на 3,9%, якщо порівнювати з прогнозованим раніше зростанням на 3,7%, який ще передбачався перед світовою кризою.
«Під час розробки змін до держбюджету уряд оновив макроекономічний прогноз. На засіданні Кабміну затвердили нові цифри. Фахівці Мінекономіки в процесі підготовки нового прогнозу провели ряд консультацій з експертами Мінфіну, НБУ, МВФ і незалежними аналітичними організаціями»- повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.До слова, лише недавно в Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) вирішили поділитися з Україною прогнозом щодо короткострокової економічної рецесії, яка обумовлена карантином.
По всій видимості, Україну криза торкнеться не в таких великих масштабах, якщо порівнювати з можливими наслідками в інших європейських країнах, так як вона ще не закінчила процес інтеграції в глобальні ланцюжки.​




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.