Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Трудовий стаж можна подвоїти: роз’яснення, на яких роботах рік вважають за два



До редакції видання Пенсійний кур’єр , з питанням про стаж звернулася медична сестра, яка працювала в венерологічному диспансері. На прикладі її ситуації в ПФУ пояснили, хто може розраховувати на зарахування стажу роботи подвійному розмірі відповідно до статті 60 Закону України “Про пенсійне забезпечення”.  Згідно зі статтею 60 Закону України «Про пенсійне забезпечення» робота в лепрозорних і протичумних закладах охорони здоров’я, у закладах (відділеннях) з лікування осіб, заражених вірусом імунодефіциту людини або хворих на СНІД, в інших інфекційних закладах (відділеннях) охорони здоров’я, у патолого¬анатомічних і реанімаційних відділеннях закладів охорони здоров’я, а також психіатричних закладах охорони здоров’я зараховується до стажу роботи в подвійному розмірі.
Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 19.07.1995 № 133 «Про затвердження Переліку особливо небезпечних, небезпечних інфекційних паразитичних хвороб людини і носійства збудників цих хвороб» сифіліс, гонорея, трихофітія мікроспорія фавус належать до небезпечних інфекційних хвороб; короста і демодекоз — до групи акарози, паразитних хвороб. Отже, робота медичних працівників у венерологічних диспансерах, відділеннях, кабінетах, палатах, які працюють з хворими на зазначену вище патологію, зараховується до стажу роботи в подвійному розмірі. Для цього медичний працівник надає в управління Пенсійного фонду України відповідну довідку медичної установи.
Водночас подвійне обчислення страхового стажу застосовується до стажу роботи, що дає право на пенсію за вислугу років медичним працівникам, протягом усього періоду такої роботи, а до страхового стажу, з урахуванням якого визначається розмір пенсії, — лише за період по 31.12.2003.ДЖЕРЕЛО




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.