Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Курс валют на 20 лютого: гривня падає

Курс валют на 20 лютого: гривня падає
На четвер, 20 лютого, Національний банк України встановив офіційний курс гривні до американського долара та євро. Так, гривня дещо послабшала щодо обох іноземних валют.

Згідно з даними на сайті НБУ, вартість долара у четвер становитиме 24 гривні 53 копійки. Це на 9 копійок більше, ніж попереднього банківського дня Курс валют на 19 лютого: гривня продовжує зберігати стабільність .

Зазначимо, що до цього дня долар дешевшав, потім утримував такі свої позиції, а тепер знову поповз угору.

Водночас європейська валюта додала в ціні 5 копійок, порівняно з попереднім днем. Тож у четвер вартість 1 євро становитиме 26 гривень 48 копійок.

Додамо, що в середині зимі і досі євро здебільшого дешевшало, а тепер трохи додає в ціні.

Чому долар стрибає
Курс гривні в Україні на сьогодні гнучкий. Це означає, що НБУ не відповідає за курс валют і штучно не підтримує його. Завдання НБУ – досягнення низької стабільної інфляції.

Щодо стрибків долара, НБУ пояснює їх сезонністю гривні, оскільки Україна – аграрна країна. Коли аграрний сектор закуповує валюту – провокує попит, а отже – і зростання курсу. Відповідно, після того, як аграрники зароблять гроші та продадуть зароблену валюту – створять пропозицію, курс знижується. Детальніше читайте у статті: Чому дорожчає валюта та що варто знати, щоб спокійно жити.

Курс валют на 20 лютого: гривня падає

Джерело 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.