Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Що варто знати про ЗНО 2020?



ЗНО складатимуть з чотирьох предметів
Із них три – обов’язкові. Перший – українська мова і література, другий – математика або історія України. Третій предмет вступник обирає на свій розсуд. Крім цього, абітурієнт може додатково пройти ще одне зовнішнє оцінювання.
Тестування проходитимуть протягом двох місяців
Розпочнеться основна сесія зовнішнього оцінювання 21 травня тестом із математики, 26 травня — українська мова і література, 28 травня – фізика, 1 червня – французька, іспанська і німецька мови, 2 червня – англійська мова, 4 червня – історія України, 9 червня – біологія, 11 червня – географія і завершиться 15 червня тестуванням із хімії. Додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання пройде з 25 червня до 17 липня 2020-го.
Змінили перелік творів із української літератури
Загалом виключили 14 старих і додали 11 нових творів. Крім цього, у тестах з української мови та літератури найближчі 5 років не перевірятимуть нових норм українського правопису, який торік прийняли.
Результати з’являться протягом двох тижнів після написання тесту
Кожен абітурієнт зможе їх знайти на особистій сторінці вступників на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Із математики та фізики – до 12 червня, української мови і літератури, історії та іноземних мов – до 20 червня, біології, хімії та географії – до 24 червня.
Зменшилась кількість вузів
Цьогоріч документи можна подавати до п’яти, а не семи університетів, як це було у попередні роки. Для вступу підійдуть сертифікати тестування за останні 4 роки, починаючи з 2017-го. З іноземної мови дозволені не пізніше 2018-го, адже торік із цих предметів ввели аудіювання. Мінімальний прохідний бал на бюджет – 125. На правові та лікарські спеціальності – 150.
Абітурієнти зобов’язані навчатися у підконтрольних Україні школах
Вступники, які живуть на непідконтрольній Україні території Донбасу і Криму, та учасники антитерористичної операції на Донбасі зможуть відправити документи поштою або на електронну адресу регіонального центру. Щоб пройти тестування, такі абітурієнти мають навчатися у закладах середньої освіти, які контролює українська сторона. Зараз таких 14 тисяч
Завдання ЗНО можуть перекласти
Абітурієнтам із нацменшин тести можуть перекласти кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами. Вступникам, які володіють мовою жестів, на зовнішньому незалежному оцінюванні нададуть сурдоперекладача. Для школярів із вадами зору зроблять додаткове освітлення, завдання шрифтом Брайля або дадуть лупу.
ДПА складатимуть у формі ЗНО
Цьогоріч студенти 3-го курсу коледжів і професійних технічних училищ вперше складатимуть державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання. 2019-го вони проходили тестування з двох предметів, 2017-го – лише з української мови.
Математика стане обов’язковою
З 2021-го зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та математики стане обов’язковим і матиме два рівні складності. Перший – базовий, другий – профільний. Останній складатимуть учні, які вивчали предмет поглиблено. У тестах базового рівня завдань із української літератури не буде.
Збільшиться кількість тестувань
З наступного року всі вступники вперше здаватимуть обов’язкові 4 предмети. Їхні результати зараховуватимуть як оцінки за державну підсумкову атестацію. Третім буде історія України або англійська мова, четвертий – на вибір абітурієнта. Додатково учень зможе пройти тестування з 5-го предмету




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.