Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Скільки стажу потрібно для виходу на пенсію в 2020 році: роз’яснення



Про це нагадали в Пенсійному фонді України.
Як сказано в повідомленні, згідно із законодавством право на пенсію в Україні мають громадяни, які досягли пенсійного віку і мають необхідний страховий стаж – період сплати внесків на державне пенсійне страхування. З 2018 року в Україні розпочалася пенсійна реформа, яка передбачає щороку збільшення планки страхового стажу, необхідного для отримання пенсії за віком. До 2028 року вона зросте до 35 років.
“З 1 січня 2020 роки для виходу на пенсію необхідно мати як мінімум 27 років страхового стажу (в 2019-му було 26 років). У такому випадку чоловіки можуть розраховувати на пенсію в 2020 році з 60 років, а жінки – з 59 років ( але лише до 1 квітня, після цього терміну пенсійний вік для жінок зросте до 59 років і 6 місяців) “, – сказано в повідомленні.
Якщо необхідних років страхового стажу для виходу на пенсію не вистачає, українці можуть вийти на пенсію пізніше: після досягнення 63 років (якщо в 2020 році – страховий стаж становить від 17 до 27 років) або після досягнення 65 років (якщо в 2020 році – страховий стаж становить від 15 до 17 років).
У пенсійному фонді уточнили, що тривалість страхового стажу, що дає право на пенсію, визначається за станом на дату досягнення пенсійного віку. При цьому якщо людина буде продовжувати офіційно працювати і отримає необхідний страховий стаж, то пенсію йому призначать одразу після цього.
“Якщо ж на момент досягнення пенсійного віку людина не працює, але і не отримав право на пенсійні виплати (через відсутність необхідного стажу), йому можуть нарахувати державну соціальну допомогу. Її призначають з урахуванням майнового стану потенційного пенсіонера і його середньомісячного сукупного доходу” , – пояснили у відомстві.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.