Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Фальшиві гроші: країною “гуляє” партія підроблених банкнот



Це купюри зразка 2007 року, однак на них вказаний 2014 рік випуску.
«Банкноти виготовлені на папері з двотоновими водяними знаками у вигляді літер «S» та мають імітацію ультрафіолетового захисту. Локальний багатотоновий водяний знак (портретне зображення Лесі Українки) та захисну стрічку імітовано друком із зворотного боку банкноти», — наголосили у Нацбанку.
Виявити підробку можна за допомогою ефекту зміни кольорів оптично-змінного зображення цифрового позначення номіналу «200» на лицьовому боці банкноти. Цей ефект у фальшивих купюрах не імітували. Також фальшиві банкноти може розпізнати спеціальне обладнання у банках і магазинах.
«Головне, що слід пам’ятати, – у разі сумнівів щодо справжності банкнот потрібно не поспішаючи перевірити декілька захисних елементів», — додали в НБУ.
Сьогодні ж в Ужгороді поліція затримала людину, яка розрахувалася підробрною купюрою. Чоловік дав продавчині 500 фальшивих гривень і пішов по своїх справах.
Відпрацювавши орієнтування, патрульні неподалік виявили схожу за описом особу. Чоловік, помітивши правоохоронців, почав втікати. Його наздогнали та затримали. Продавчиня магазину впізнала і прямо вказала, що саме ця особа її ошукала.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.