Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Міністр Новосад хоче впровадити в школи сексуальне виховання



Чиновниця розповіла в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”,що  зараз у неї немає відповіді на питання, як правильно говорити про це з дітьми.
“Якщо ви говорите, що ми повинні відкрито говорити про сексуальну орієнтацію, і про сексуальне виховання в цілому, то я вважаю, що сексуальне виховання в школі – це важливо, але ми ще повинні знайти підходи, як його правильно впроваджувати. Зараз у мене немає готової відповіді, як зробити так, щоб не зробити з цього ідею, яку дискредитують “, – сказала вона.
Новосад також уточнила, що українська освіта перестане говорити про питання ЛГБТ та гендерної ідентичності тільки після того, як це питання перестане уникати суспільство.
“Якщо говорити про мою особисту позицію з цього питання, то я вважаю, що у вільному суспільству держава не повинна лізти в приватне життя людини, відносини з партнером або партнеркою – це право кожного і кожної вибирати з ким будувати своє життя”, – уточнила вона .
Важливо, вважає Новосад, щоб всі розуміли наявність свободи вибору.
“Але є певні речі, в межах яких суспільство має пройти якусь траєкторію дискусій. Мені здається, що українське суспільство в цілому ще не прийшло до визнання прав ЛГБТ і узаконення цих прав. А просто взяти те, що в моєму світі є нормальним і принести в школу, мені здається, що це буде сприйнято з великим опором і результату так не доб’єшся “, – підкреслила вона.
Сьогодні ж, тільки раніше, Новосад розповідала про те, що проведе навесні нинішнього року дослідження з метою з’ясувати, чому школярі часто прогулюють уроки. Також Новосад повідомила, що вчителі російськомовних шкіл повинні будуть пройти курси підвищення кваліфікації для підготовки до переходу на українську мову викладання.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.