Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Для власників авто готують чергові контролюючі “сюрпризи” (Документ)


Міністерством внутрішніх справ оприлюднено для громадського обговорення проект Порядку проведення моніторингу інформації про результати обов’язкового технічного контролю.
Йдеться, зокрема, про визначення комплексу заходів, які забезпечать контроль за дотриманням вимог щодо перевірки конструкції і технічного стану ТЗ, а також методів такої перевірки.
Згідно з документом, такий моніторинг проводитимуть посадові особи звіряючи інформацію про результати техогляду (у тому числі, що міститься в матеріалах фотофіксації), яка передається до Реєстру результатів обов’язкового технічного контролю (ОТК) з фактичними даними, що містяться в Єдиному державному реєстрі транспортних засобів. За результатами моніторингу в реєстрі ОТК проставляється відмітка”перевірено” або “недійсний”.
Як зазначається, підставами для визнання “недійсним” протоколу перевірки технічного стану ТС можуть бути:
– невідповідність матеріалів фотофіксації процесу техогляду;
– відсутність даних про перевірку характеристик гальмівних систем або перевищення встановлених норм;
– відсутність даних перевірки спалин двигуна або перевищення їх норми;
– відсутність даних перевірки світлопропускання стекол або перевищення їх норми;
– проведення техогляду автомобілів з ГБО суб’єктами контролю, які не мають права його проводити;
– дати наступного проведення обов’язкового техогляду вказані з порушенням вимог до періодичності перевірок;
– один з реквізитів, передбачений формою бланка протоколу, не заповнений або вжиті скорочення слів і номерів VIN-коду, кузова, рами або шасі не відповідають скороченням, визначеним Порядком проведення обов’язкового технічного контролю, або допущені помилки при їх заповненні;
– вказаний неправильний VIN-код, номер кузова, рами або шасі транспортного засобу;
– неправильно вказана вантажопідйомність (для транспортних засобів категорій N, О);
– перевірка транспортного засобу і видача протоколу здійснена не за місцем, вказаним у протоколі або без використання діагностичного обланднання тощо.

Також,  підставою для визнання “недійсним” згаданого протоколу може бути й те, що інформацію про результати проведення техогляду внесено після робочої зміни або в інший день.

   

Слід також зазначити, що обов’язковий техогляд приватних авто пропонували відновити з 2022 року. Про це йдеться у раніше оприлюдненому для громадського обговорення проекті Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері безпеки експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони”.
Викладені у цьому проекті закону вимоги мають намір запровадити відповідно до Директиви 2014/45/ЄС.

Зауважимо, що обов’язковий техогляд особистих авто в Україні було скасовано в 2011 році.
Втім, даним законопроектом пропонується внести зміни до ряду чинних законодавчих актів України.

Зокрема, проводити перший техогляд особистих авто через чотири роки після першої реєстрації з подальшим його проходженням кожні два роки.
Контроль за дотриманням цих вимог буде покладено на Нацполіція, а проведення техогляду буде віддано ринку з формуванням ринкових цін.
За несвоєчасне проходження техогляду водіїв мають намір штрафувати на 1700 гривень, а при повторному порушенні – позбавляти водійських прав на строк до шести місяців. Втім, штрафуватимуть не лише недобросовісних водіїв, а й посадових осіб, що порушуватимуть норми відповідного Порядоку проведення перевірки придатності ТЗ.
Зокрема, у Кодексі України про адміністративні правопорушення  частини першу та другу статті 1271 пропонують викласти в такій редакції:
“Видача свідоцтва про придатність транспортного засобу, що підлягає перевірці на придатність транспортного засобу до експлуатації, з порушенням порядку проведення перевірки придатності транспортного засобу до експлуатації – тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб суб’єктів господарювання, на громадян – суб’єктів підприємницької діяльності в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Видача свідоцтва про придатність транспортного засобу, що підлягає перевірці на придатність транспортного засобу до експлуатації, без проведення такої перевірки – тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб суб’єктів господарювання, на громадян – суб’єктів підприємницької діяльності, в розмірі двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян”.
Також пропонується доповнити Кодекс статтею 127 ³  такого змісту:
“Стаття 127 ³. Порушення порядку проведення перевірки на придатність транспортного засобу до експлуатації 
Порушення порядку проведення перевірки на придатність транспортного засобу до експлуатації експертом з питань перевірки транспортних засобів на придатність до експлуатації – тягне за собою накладення штрафу в розмірі від ста п’ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, – тягне за собою позбавлення експерта з питань перевірки транспортних засобів на придатність до експлуатації права проводити перевірки на придатність транспортних засобів до експлуатації протягом п’яти років”.
Водночас, для таксі та комерційних автомобілів законопроект пропонує встановити щорічне проведення техогляду, починаючи з моменту першої реєстрації. Такий техогляд, у разі прийняття цього закону, повинен буде здійснюватися:
– під час реєстрації або перереєстрації ТЗ і зміни його власника;
– переобладнання;
– в разі виїзду за кордон.
Крім того, перевізників пасажирів можуть зобов’язати обладнати свої транспортні засоби тахографами – пристроями для реєстрації швидкості, режиму праці, відпочинку водіїв і членів екіпажу. Разом із цим, керування транспортним засобом комерційним з карткою водія, власник якої не є водієм такого транспортного засобу, або з карткою, яку було отримано на основі недостовірної інформації та/або з карткою водія, яка занесена до переліку загублених або викрадених карток загрожуватиме конфіскацію картки водія та накладенням штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Саша Клімова






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.