Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували військовий літак над окупованим Донбасом

Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували над непідконтрольною територією Донбасу польоти літака ймовірно категорії Туполєв.
У звіті місії повідомляється, що спостерігачі визначили, що це був літак із чотирма турбогвинтовими двигунами та стрілоподібним крилом (ймовірно ТУ-95 або ТУ-142).
«15 лютого о 10:00, перебуваючи на південно-західній околиці н. п. Старобешеве (непідконтрольне урядові, 32 км на південний схід від Донецька), команда СММ зафіксувала літаючий об'єкт на південний схід від своєї позиції, що пролітав із південного заходу на північний схід», — йдеться у звіті.
Крім того, у період із 10:50 до 11:10, перебуваючи неподалік Любівки (колишнє Ленінське; непідконтрольний урядові, 43 км на південний схід від Донецька), команда СММ бачила літак (ймовірно, ТУ-95 чи ТУ-142) на схід від своєї позиції, що пролітав із півночі на південь та у зворотному напрямку.
Зазначимо, літаки ТУ-95 та ТУ-142 є стратегічними бомбардувальниками. На сьогодні, на озброєнні ВПС України літаків цих модифікацій немає.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.