Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Польща потребує лікарів з України, - ЗМІ

Кожен п’ятий лікар у Польщі перевищив пенсійний вік, повідомило «Польське радіо» з посиланням на звіт Головного статистичного управління (GUS).
Відсоток найстарших медиків зростає. Експерти наголошують, що старші лікарі добре працюють, у них великий досвід, але справа в тому, що в кожну мить вони можуть відмовитися від роботи і вийти на пенсію. Для системи, яка постійно змушена боротися з нестачею кадрів, це стало б великим ударом. А загроза, що старші медики вирішать припинити свою професійну діяльність, - реальна.
Причина, на думку експертів, в електронізації системи охорони здоров’я. Для частини старших лікарів проблемою може виявитися, наприклад, виписування електронних рецептів чи лікарняного.
Експерти вказують, що лікарі з закордону, особливо з України, мали підсилити систему охорони здоров’я в Польщі. І дійсно, за даними Верховної лікарської палати (NIL) у 2017 році в Польщі працювало 1137 лікарів-іноземців, українців було найбільше – 306. Проте, все це надто мало – вказують фахівці.

                                              




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.