Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Стрітення Господнє: чого не можна робити в цей день

В Україні 15 лютого відзначають важливе християнське свято — Стрітення Господнє. Цей день присвячений принесенню немовляти Ісуса в Єрусалимський храм.

OBOZREVATEL пропонує читачеві дізнатися про традиції і прикмети цього свята, а також про те, чого не можна робити в цей день.

Історія свята

Слово "стрітення" можна перекласти як "зустріч". Стрітення Господнє вважається святом зустрічі Старого і Нового Заповітів.
Згідно з євангельською розповіддю, на сороковий день після Різдва Христового Марія разом з Йосифом прийшла з Віфлеєму до Єрусалимського храму, принісши сорокаденного Ісуса. За Законом Мойсея батьки мали приносити до храму для посвячення Богу своїх первістків на сороковий день після народження. При цьому слід було у віддяку Богу принести жертву.

Стрітення — це зустріч людства в особі старця Симеона з Богом. Симеон Богоприємець за переказами, один із сімдесяти двох вчених тлумачів-перекладачів, яким єгипетський цар Птолемей II Філадельф доручив перекласти Святе Письмо з єврейської на грецьку мову. Коли святий Симеон перекладав книгу пророка Ісаї і прочитав слова "Се Діва в утробі зачне, і Сина", він подумав, що це явна описка і замість "Діва" має стояти "Дружина", і хотів виправити текст.

Але ангел Господній зупинив руку святого Симеона і запевнив його, що він не помре, поки не переконається в істинності пророцтва пророка Ісаї. Симеон довго чекав на виконання обіцянки Божої — він жив, за переказами, близько 300 років. І ось у цей день з натхнення Духа Святого він прийшов до храму. І коли Марія з Йосипом принесли Ісуса, Симеон узяв Його на руки і, славлячи Бога, сказав:
Нині відпускаєш раба Твого, Владико, по слову Твоєму, з миром, бо побачили очі мої Спасіння Твоє, яке Ти приготував перед всіма народами, Світло на просвіту язичникам і на славу народу Твого Ізраїля.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.