Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Україні стало більше підроблених молочних продуктів

В Україні стало більше фейкового творога на прилавках.Асоціація виробників молока заявила про збільшення кількості фейкового творога на прилавках вітчизняних ринків і магазинів. 
Про це в понеділок, 4 лютого, повідомляє прес-служба асоціації. 
Зазначається, що факти продажу підроблених молочних продуктів уже зафіксовані в низці областей, останній випадок - у Миколаївській області. 
"Як правило, такі "продукти-фейки" продають на вагу. Цей "НЕтворог" не викликає підозр у рядового споживача: ніякого специфічного запаху, навіть приємний на смак, до того ж має дуже привабливу ціну - близько 40 грн за кілограм", - йдеться в повідомленні. 
Однак, як запевняють в асоціації, він не має ніякого відношення до молочного продукту, оскільки в його складі молочний білок замінений рослинним. 
"Тому фейковий творог не псується по кілька тижнів. Ще одна несподіванка - він розчиняється в молоці", - стверджують представники організації. 
При цьому, як підрахували експерти, для виробництва справжнього творога необхідно 6-7 літрів молока, а для рослинного "достатньо" 1,6-1,8 літрів. 
Згідно з даними аналітичного відділу асоціації, в Україні спостерігається значне зменшення споживання молочних продуктів на внутрішньому ринку, яке не перевищує 50% фізіологічної потреби людини. 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.