Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

В Україні стрімко дорожчають овочі

Подорожчання в Україні тепличних овочів викликано збоєм в ланцюжку поставки з Туреччини. Це призвело до дефіциту, який завжди підвищує ціну. Про це розповів економіст Євген Олейников. За його словами, проблема в тому, що йдеться про товари короткострокового зберігання, які не можна запасти заздалегідь.
"Не можна зробити великі запаси і в разі виникнення дефіциту покривати його за рахунок цих запасів. Фактично, система така: виростили, поставили, продали, вирощуємо знову. Якщо в цьому ланцюжку на одному з етапів виникає збій, то відразу ж з’являється дефіцит, який завжди призводить до збільшення ціни", – пояснив Олейников.
Він додав, що головна небезпека збою поставок криється в тому, що він може вплинути на весь сезон продажів в цілому. В такому випадку Україні може загрожувати постійне підвищення ціни на овочі.
"Економісти говорять так: ціни не мають зворотної еластичності. Простіше кажучи, якщо вони вже виросли і споживач готовий по ним купувати, як правило їх ніхто вже не буде знижувати", – підсумував економіст.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.