Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

В Україні можуть продовжити пільговий період розмитнення "євроблях"

Відповідний проект було зареєстровано у раді. Про це повідомляє прес-служба народного депутата України Роберта Горвата.

У п'ятницю, 1 лютого, у Верховній Раді зареєстрували Проект Закону про внесення змін до підрозділу 5 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо продовження дії пільгового періоду оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів (№9522), котрий передбачає продовження пільгового періоду розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації до 180 днів. Автори проекту – народні депутати України Роберт Горват, Валерій Лунченко та Василь Петьовка.

Депутати пропонують продовжити термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією із нинішніх 90 днів (термін спливає 22 лютого) до 180 днів. Таким чином, щоб автовласники мали змогу скористатися пільгою до 23 травня цього року.

«Зважаючи на вкрай високу кількість бажаючих розмитнити авто за пільговими ставками та надмірну завантаженість українських митниць, наступного тижня ми запропонуємо парламенту надати власникам авто на іноземній реєстрації додаткові три місяці для пільгового розмитнення автівок», - повідомив співавтор проекту Роберт Горват.

Парламентар також зауважив, що піднімав питання введення довшого пільгового періоду восени 2018 року, під час розгляду відповідних законопроектів у Комітеті з питань податкової та митної політики.

«Тоді ця пропозиція не знайшла необхідної підтримки. Зараз же, переконаний, необхідність внесення цих змін буде очевидною для парламентарів. Впевнений, такий крок дозволить вирішити проблему автомобілів на європейських номерах ефективніше та з меншим навантаженням на автовласників. Відтак розраховую на підтримку колег у профільному комітеті та парламентській залі», - заявив Роберт Горват.

Згідно даних ДФС, від початку дії пільгового періоду застосування ставки акцизного податку для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією цією можливістю скористалися власники понад 65 тисяч автівок, а до бюджету надійшло більше 4,1 млрд грн.

Із загальної кількості розмитнених авто майже 55 тис. – це ті, які перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу України. За них власники добровільно сплатили 467 млн грн (8500 за кожне авто). Це звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією, строки та умови ввезення якого не дотримані.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.