Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

У Кабміні готують нові сюрпризи для водіїв: кому можуть заборонити сідати за кермо

Відповідно до розміщеного на сайті міністерства документа, за кермо заборонять сідати всім, у кого знайдуть хоч яке-небудь захворювання. У МОЗ введуть новий порядок проходження медогляду для водіїв.

Зазначається, що буде заборонено сідати за кермо навіть людям з такими захворюваннями, як сколіоз, геморой і гіпертонія. Серед решти медичних протипоказань для видачі прав перераховані запалення слізного мішка, поганий слух, проблеми з серцем і судинами, грижа, тиск, доброякісні пухлини, шрами, ендокринні порушення.
При деяких хворобах (наприклад, глаукома, проблеми з серцем) медогляд потрібно буде проходити щорічно, а в окремих випадках питання про видачу прав повинен буде вирішуватися "в індивідуальному порядку".

Водії, котрі вже мають водійські права, змушені будуть проходити повторний медогляд кожні 10 років або при заміні посвідчення. Розробники нових правил, як завжди прикриваються європейськими нормами.

При цьому експерти відзначають, що в Європі перевіряють хіба що мінімальні фізичні і розумові стандарти, необхідні для керування автобусом, таксі та вантажівками.

І хоча в Європі також є обмеження на водіння при хворобах зору, опорно-рухового апарату, серцево-судинних хворобах, але норм, які пропонує український МОЗ, там немає.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.