Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Патріарх Варфоломій закликає православні церкви визнати автокефалію ПЦУ

Вселенський патріарх Варфоломій написав звернення до патріархів та архієпископів автокефальних православних церков, у якому закликав підтримати надання автокефалії новоствореній Православній церкві України.

«Реалізація усіх [наших] зусиль очікується 6 січня, у день Богоявлення, коли ми маємо намір дарувати Томос про автокефалію і відсвяткувати його з предстоятелем автокефальної православної церкви [України]», — заявив Варфоломій у своєму листі, передає Громадське
Зазначається, що представники українського духовенства почали прибувати на Фанар, а ієрархи помісних православних церков мають «вивчити деталі листа, щоб приступити до визнання нової церкви».
У листі Варфоломій закликав патріархів і архієпископів автокефальних православних церков визнати українську церкву автокефальною церквою.
Патріарх закликає ієрархів продовжити визнання, підкресливши, що «якщо ми вирішимо ігнорувати наших братів, які переживають моменти відчайдушної боротьби в Україні, ми не матимемо жодного виправдання у Судний день».





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.