Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Масове звільнення з армії: які причини


Масове звільнення з армії: які причиниУ Збройних силах України в 2018 році очікується звільнення майже 30 тис. солдатів і офіцерів.
Серед тих, хто покинув армію, 36% назвали причиною низьку заробітну плату. Про це йдеться в листі міністра оборони країни Степана Полторака, направленому на ім’я прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, повідомляє інформаційний портал Ukrainian Military Pages.

Всього з січня по червень звільнилося 11 тис. офіцерів і контрактників, які мали військовий досвід, ще 18 тис. мають звільнитися до кінця 2018 року.

На початку 2016 року мінімальний розмір грошового забезпечення був 7 тис. гривень. Ця сума дорівнювала приблизно п’яти розмірам мінімальної зарплати і майже 1,6 розміру середньої зарплати по країні. Підвищення з 1 січня 2017 року соцстандартів погіршило матеріальне становище військових і спровокувало їх відтік, йдеться в листі.Масове звільнення з армії: які причини
На даний момент грошове забезпечення військових першого року служби – 7,5 тис. гривень, тоді як середня зарплата по країні – 8,7 тис. гривень.

Міноборони ухвалило рішення щодо підвищення грошового забезпечення армійцям з 1 жовтня 2018 року та звернулося до уряду з метою збільшення фінансування з бюджету у сумі 4,5 млрд грн.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.