Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

ВІКТОР МЕДВІДЬ – КАНДИДАТ НА ПОСАДУ ГОЛОВИ РАХІВСЬКОЇ ОТГ

​БІОГРАФІЧНА
ДОВІДКА
Народився 1 жовтня 1971 року, в місті Рахів Закарпатської області.
У 1988 р закінчив Рахівську середню школу №1 та
поступив до Ужгородського державного університету, де навчався на медичному факультеті по 1994 рік. Після закінчення проходив інтернатуру в Львівському державному університеті за спеціальністю "анестезіологія – реаніматологія". 
1997 – 2006 – лікар-уролог Рахівської районної лікарні, а з 2006 року – начальник відділу охорони здоров’я Рахівської РДА.
З 2009 по 2010 рр. призначений на посаду голови Рахівської районної державної адміністрації.
З 2011 по 2014 рр.– лікар-уролог райлікарні.
У 2014 р. став головним лікарем районної лікарні.
З 2014 по 2015 рр. – тимчасово виконуючий обов’язкиголови Рахівської РДА. З 2015 по 2019 рік – Рахівський міський голова. З грудня 2019 р. – голова Рахівської районної державної адміністрації.
 
ВІКТОР МЕДВІДЬ – КАНДИДАТ НА ПОСАДУ ГОЛОВИ РАХІВСЬКОЇ ОТГ
ЧЕСНІ ПРИНЦИПИ, ТВЕРДА РУКА, М’ЯКЕ СЕРЦЕ – СУДИТИ ВАМ
 
–Вікторе Васильовичу, що спонукало вас прийняти таке складне і відповідальне рішення – балотуватися на посаду голови Рахівської ОТГ?
– Так, я прийняв тверде рішення йти на вибори, як кандидат на посаду голови Рахівської ОТГ. Відомо, що за результатами реформи децентралізації в Рахівському районі будуть утворені чотири ОТГ з центрами в Рахові, Великому Бичкові, Богдані та Ясінях. Відповідно, говорити зараз буду про Рахівську громаду, яка об’єднає села Білин, Костилівку, Ділове та місто Рахів. 
Рішення прийняв досить давно, чітко розуміючи той факт, що роботи, які ми ініціювали раніше, треба ефективно завершити, місту потрібен розвиток. Розпочато багато гарного, а у кожному гарному початку найважливіше – гарне закінчення. 
– Пане Вікторе, роз­кажіть нам про вашу ді­яльність на посаді міського голови Рахова та про вже реалізовані проекти?
– Хочу сказати про справи, які вдалося зробити на посаді міського голови, починаючи з 2015 року, і на якому етапі ми сьогодні. 
Про те, в якому стані ми прийняли місто, гово­рити багато не хочеться. Це була надважка си­туація, коли занепад був у всьому: відсутність освітлення в частині вулиць, незадовільний стан дорожнього покриття, від­сутність сучасних тро­ту­арів, розвалені кому­нальні під­приємства, Рахів виглядав сірим та непривабливим. Тому ми разом з командою поставили перед собою амбітні завдання і плани, і поетапно почали їх втілювати в життя.
Що нам вдалося? Ви самі бачите, як місто ви­глядає сьогодні! У Рахові 50 вулиць, велика комунальна інфраструктура, звичайно, все змінити за чотири роки ми не встигли, але змогли здійснити першочергові кроки, які від нас вимагав час і заслуговували жителі міста. 
Отже, хочу відзначити найголовніше. Ми відно­вили безперебійну, 24 години на добу, подачу якісної питної води всім споживачам. Пам’ятаємо періоди 2014-2015 років, коли в місті постійно від­бувалися перебої з водопостачанням. Сьогодні ми про це забули. Це стало можливим завдяки тому, що за останній період нам вдалося збудувати десятки тисяч метрів нових мереж водопостачання, ми відремонтували старі водогони та провели необхідну комплексну роботу з міськими свердловинами. За якістю наша вода сьогодні одна з кращих в області та в Україні. Можу з впевненість зазначити: покращення відчули всі споживачі, особливо жителі багатоповерхівок міста.
Ми будуємо нові ме­режі каналізування та підтримуємо ефективну діяльність очисних споруд. Зазначу, що рахівські очисні споруди – єдині діючі в цьому гірському регіоні, починаючи від Яблунецького перевалу і аж до міста Хуст, які працюють і забезпечують очищення стічних вод на належному рівні, що підтверджено лабораторними аналізами, які систематично здійснюють відповідні служби. 
Говоримо про те, що ми почали акти­вно від­бу­довувати інфра­структуру самого міста: збудували дитячі майданчики, розпочали капітальний ремонт нашого центрального стадіону "Карпати", збудувавши нові трибуни. Ми забезпечили участь нашої футбольної команди – нашої гордості – "Карпати – Рахів" в обласному чемпіонаті – і команда вже четвертий рік поспіль бере в ньому участь, показуючи гарну гру, що є предметом особливої радості для рахівчан. Звичайно, першочерговим завданням є забезпечення життєдіяльності міста та комфортного проживання мешканців, проте, надзвичайно важливою є спортивна і культурна складова, соціальна складова. Всі це ми враховуємо у своїй щоденній роботі. 
Хочу згадати збудовані нами прекрасні міські площі. Це площа Гуцульська – серце нашого міста, де встановлений пам’ятник гуцулу у виконанні відомого скульптора Юрія Гав'юка, де щодня відпочивають сотні рахів’ян та гостей міста.
"Ворота" Рахова, його візитівка – площа Володимира Великого на вулиці Привокзальній. Всі туристи та мешканці сіл району, які приїздять в наше місто, в першу чергу потрапляють саме сюди, якщо приїжджають рейсовими автобусами чи потягом. Тут встановлено пам’ятник Володимиру Великому, проведено благоустрій. Це затишний та комфортний куточок нашого міста. 
Слід згадати сучасне облаштування вулиць Рахова. Частину з них ми капітально від­ремонтували, а для інших ці роботи запла­новані на найближчий час. 
Цього тижня від­нов­люється рух по вулиці Шевченка. Тут нам вдалося реалізувати потужний проект Державного фонду регіонального розвитку. Ми отримали кошти з державного та виділили співфінансування з міс­цевого бюджетів, за рахунок чого збудували нову систему водопостачання та водовідведення на цій вулиці. Інший проект– відновлення тро­туарів, а місцями – нове будівництво, адже на багатьох відрізках їх ніколи не було. Третій етап – це нещодавно завершені роботи з відновлення дорожнього покриття. Такий комплексний підхід у виконанні є зразком для нашої роботи у майбутньому. Хочеться, щоб всі вулиці міста виглядали так, як сьогодні виглядають: Маргітича (колишня Борканюка), частина Партизанської, Перемоги, вул. Буркут, перехрестя вулиць Карпатська, Довженка та Перемоги, вул. Миру та вул. Київська.
Радують око рахів’ян та гостей міста, започатковане нами озеленення вулиць: Миру, Київська, Привокзальна. Різнобарв’я дерев та цвітіння квітів радують містян та наших гостей до пізньої осені.
У дворах багатоповер­хівок ми збудували дитячі майданчики та встановили вуличні тренажери, де дітки та молодь міста проводять своє дозвілля, активно займаючись спортом.
Розпочато реалізацію спільного проекту з нашим містом-побратимом Тршебич та з Краєм Височина (Чеська республіка). Цей проект – це спорудження площі Тршебицька по вулиці Богдана Хмельницького, гарна сучасна територія, проект якої вже показано в публікаціях міської ради онлайн. Площа буде включати і місця відпочинку, і дитячу площадку і місця для парковки. Вона стане прикрасою мікрорайону, який в народі називають "картонна фабрика". 
– Як каже відоме християнське прислів’я, "не хлібом єдиним живиться людина", тож зупинимося на духовному житті громади за часів вашого головування…
– Так, нам є що згадати! Ми провели велику кількість заходів, які назавжди запам’яталися рахів’янам. У нас була можливість приймати у себе гордість України – всесвітньо відомий На­ціональний заслужений академічний український народний хор імені Гри­горія Верьовки. Це було барвисте свято. Людей переповнювали радісні емоції. В залі районного Будинку культури не було де яблуку впасти.
Вперше в історії ми провели Всеукраїнський кінофестиваль в Рахові. До цього часу тут таких подій не було! Присутні зірки національного рівня, вхід на покази – вільний. Окремий сеанс був проведений для діточок в рамках відзначення Дня захисту дітей.
Визначною подією в культурному житті міста був концерт переможця шоу "Голос країни-7" Олександра Клименка, який зібрав повний зал шанувальників свого таланту.
Також незабутнім та яскравим видовищем є щорічне релігійно-культурне свято Водохреща, під час якого всі бажаючі мають змогу зануритися в освячену ополонку на річці Тиса. Пірнання в крижану воду, бадьорість духу, веселий різдвяний настрій панують на цьому святі.
Візитівка Рахова – що­річний фестиваль "Гуцульська бриндзя". Хоча це свято обласного рівня, проте, ми розуміємо, що основна відповідальність за готовність місця проведення лягає на плечі Рахова. Крім того, ми робили все можливе щоб фестивальний павільйон нашого міста був найкращим і найбільш просторим, а в ньому могли посвяткувати не лише офіційні делегації, а й всі бажаючі рахів’яни. 
Рахів став ареною для багатьох всеукраїнських змагань: спортивне орі­­­єн­тування "Stret – Workout", "Ігри горян" за участі укра­їнської зірки–стронгмена Василя Вірас­тюка – всього й не згадати! А раз на рік наше містечко перетворювалося на велосипедну столицю Європи, адже саме тут проводиться відомий міжнародний гірський веломарафон "Стежками оприш­ків", орга­нізаторам якого ми завжди надаємо необхідну підтримку.
Ці спортивні та куль­турні видовища надзвичайно сподобалися та запам’яталися жителям міста.
Окремо зупинюся на нашій міжнародній спів­праці. Продовжили та вивели на якісно новий рівень на­ші братерські стосунки з містами – побратимами Бельварош-Ліпотварош (5-ий центральний ра­йон Будапешта), місто Сегед та село Деск, з якими нас єднає Тиса (Угорщина), місто Бєльськ-Подляський (Польща), місто Свидник (Словаччина), від­новлено партнерські стосунки з об’єднаною те­риторіальною громадою Гьорзельберг-Гайніх, земля Тюрінгія (Німеччина). За період роботи було укладено братерські стосунки з громадою Бістра та м. Бая-Спріє (Румунія). Починаючи з 2016 року активно вели перемовини з Краєм Височина (Чеська Республіка): результатом нашої роботи стало налагодження дружніх партнерських стосунків з містом Тршебич та під­писання офіційної Угоди про співпрацю. З усіма містами-побратимами у нас налагоджено не лише культурний обмін, а й конструктивну співпрацю на благо наших громад. 
–Вікторе Васильовичу, місто Рахів розташоване в прикордонному регіоні, на який поширюється ряд європейських інструментів добросусідства – Програм транскордонної співпраці. Як використовували і чи плануєте використовувати ці інструменти залучення фінансування для громади? 
– Ми сьогодні гордимося своїми продуктивними відносинами з транскордонними партнерами, з якими нам вдалося успішно підготувати та виграти два грантові проекти, що сталося вперше в історії Рахівської місьради. 
Перший проект, який хочеться згадати, це "Сприяння культурі гуцульського етносу в румунсько–українському прикордонному регіоні ProHutsul", який ми підготували та подали разом з партнерами з об’єднаної громади Бістра (Румунія). Інфраструктурна складова – капітальний ремонт та реконструкція амфітеатру "Буркут". Проект вже розпочався, днями поступить фінансування на рахунок міської ради.
Наша гордість – це проект з міською радою Бая – Спріє (повіт Марамуреш, Румунія) "Розвиток послуг медичної та соціальної реабілітації населення в межах румунсько-української прикордонної території – MedSocioRehab". Очікувний результат від реалізації якого – спорудження водного реалібітаційного комплексу для людей з обмеженими фізичними можливостями в Рахові та оновлення інфраструктури соціального будинку в Бая-Спріє.
Згаданий проект буде фінансуватися, починаючи з кінця цього року, зараз триває фаза під­готовки до підписання Грантової угоди. Ми з нетерпінням чекаємо на його реалізацію, адже тепер і рахівчани, і гості нашого міста будуть мати змогу відвідувати повноцінний 25-метровий критий басейн, облаштований для перебування там людей з обмеженими фізичними можливостями, а також з елементами для фізичної та психологічної реабілітації, кабінетами лікарів тощо. 
Акцент робимо на наших дітках. Мова йде про те, що після закінчення цього проекту у нас буде змога повноцінно проводити не лише заходи з реабілітації, а й уроки плавання для учнів зі шкіл всієї перспективної ОТГ.
– Вікторе Васильовичу! Що за ці роки роботи було найрадіснішим і найсумнішим у роботі? 
– Що може бути кращим за радісні посмішки наших дітей? Саме ці посмішки ми бачили піс­ля повернення наших школярів з відпочинку за кордоном (Будапешт, Сегед, Бельськ-Подляський), саме ці ці радісні посмішки і азарт в очах на велоперегонах, ці радісні посмішки ми бачили під час вручення подарунків на різдвяно-новорічні свята, посмішки зі сльозами під час вручення випускних атестатів, ну і, звичайно, радісні посмішки малечі при відкритті нового корпусу дитячого садка №4 "Веселка" – це все радувало та додавало сили та натхнення для нових проектів.
Згадуючи про сумне – найтяжчим викликом була серпнева повінь 2018 року. Наслідки цієї повені – знищена інфраструктура великої частини міста, зруйновані берегоукріплення, дорога та мости по вулиці Буркут, пошкоджені мережі водопостачання та водовід­ведення, підтоплені та вкриті шаром намулу сотні приватних дворогосподарств, подвір’я та підвали будинків багатоповерхівок, життєдіяльність міста опинилася під загрозою. Ми вистояли, але відновлювальні роботи тривають і по сьогоднішній день. Ще раз щиро дякую всім, хто місто підтримав та допоміг у той важкий час.
– Відштовхуючись від ваших напрацювань, беручи до уваги все, що вам з однодумцями вдалося зробити за період попередньої каденції, якими ви бачите ваші основні завдання?
–Якщо люди під­тримають мене та довірять керування майбутньою ОТГ, – найперше: разом з новим депутатським корпусом та представниками всіх населених пунктів у виконавчому комітеті ОТГ, визначаємо пріоритетні проблеми та черговість їх вирішення по кожному населеному пункту. 
В селі Білин: найперше амбітне завдання – це будівництво нової школи; берегоукріплення в урочищах Рівні, Долинка; будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям; капітальний ремонт дороги в урочищах Привокзальна, Росішка, Рибник; освітлення вулиць в урочищах Рибник, Рівні, Живанівський.
В селі Ділове: берего­укріплення по вул. Миру, в урочищі Білий Потік; будівництво дороги на Піп Іван; будівництво нового спортивного майданчика зі штучним покриттям; капітальний ремонт школи.
В Костилівці: будів­ництво нової школи; нове примі­щення для ДНЗ в присілку Вільховатий; реконструкція будинку культури; вивезення та утилізація сміття.
А по Рахову: завершити розпочате – продовження робіт з капремонту мікрорайонів та вулиць міста. 
Роботи повинні виконуватися і на значно від­далених від центру вулицях, адже як у нас здавна кажуть мешканці цих вулиць: "Куди йдеш?" – "Йду в гОрод!". То ж наша основна ціль з командою – це розширити центр міста, зробити так, щоб в кожному мікрорайоні був свій центр. Щоб люди могли активно жити, відпочивати, проводити своє дозвілля в своєму мікрорайоні, щоб кожен з них був повноцінним і комфортним для проживання. 
Для мене найваж­ли­вішим і найпрі­оритет­нішим питанням було, є і буде надання допомоги малозабезпеченим, хворим та соціально незахищеним людям.
За чотири роки моєї роботи Рахів став кращим, звичними стали для нашого ока квітучі клумби, чисті тротуари та впорядковані дороги. У нас є освітлені вулиці, чиста вода, якісне тепло, та при цьому не забуваймо про головне – будьмо людяними і добрими один до одного!
З повагою – Віктор МЕДВІДЬ.
 
Іван ДЬОРДЯЙ – завідувач хірургічним відділенням
районної лікарні:
Віктора Васильовича знаю вже понад 20 років, 10 з них пропрацювали в одному відділенні. Саме з цією людиною пов’язую позитивні зміни у місті, які працюють, приносять людям комфорт і затишок. Під час керування Віктора Васильовича хірургічне відділення отримало і отримує високовартісне медичне обладнання та предмети довгострокового користування. Це людина, яка завжди з повагою та розумінням ставиться до проблем інших. Мій вибір – Віктор Медвідь! 
 
Володимир СИМУЛИК - директор комунального некомерційного підприємства "Рахівська районна лікарня":
З Віктором Васильовичем знайомі більше 15 років. Він живе і працює по правді, служить громаді. Це людина, у якої слово ніколи не розходиться з ділом, завжди виконує обіцяне. Саме завдяки його ініціативі та підтримці районна лікарня отримала нове дихання в частині отримання нового медичного обладнання, капітальних ремонтів, сучасних підходів до лікувально-діагностичного процесу. Не знаю людини більш авторитетної серед медиків, аніж Віктор Васильович.
 
Іван СТУПЧУК – лікар-уролог районної лікарні:
Для мене Віктор Васильович – це мудрий колега і надійний товариш, готовий прийти на допомогу. Він завжди мав власну позицію і завжди її озвучував; для нього повага до людей і їх інтереси та добробут – понад усе. Будучи міським головою, він вірив у місто і людей, і знав, що потрібно зробити для того, аби людям жилося комфортніше, а в бюджеті були гроші на розвиток. У нього є чітка стратегія, як зробити наше місто кращим.
Рахів якісно змінився сьогодні – став зовсім іншим. І за це ми вдячні Віктору Васильовичу.
 
Наш вибір – Віктор Медвідь
Ілля РУСНАК – директор Рахівського коопунівермагу:
Шановні рахів’яни і жителі навколишніх сіл, з якими буде утворена майбутня ОТГ! Дозвольте мені з висоти свого життєвого і професійного досвіду звернутися до Вас з величезними, переконливими фактами, чому Віктор Медвідь повинен очолювати нашу новостворену громаду.
По-перше, це людина, яка має ба­га­торічний досвід організації праці, високо­професійного управління і ад­міністрування, що є величезним де­фіцитом в нинішній час. Він перебував тричі на посаді голови РДА, був обраний людьми на посаду міського голови. Чому ж така висока довіра і з боку влади, і з боку людей? Тому, що він завжди оправдовував цю довіру. Він показував великі результати своєї праці. Він не боявся братися за вирішення питань, на які інші закривали очі, брав на себе відповідальність там, де інші ховалися по кутках. Це людина – вимоглива до себе але і вимоглива до інших. Він справді чесний в свої принципах, але вимагає цього і від інших.
Він завжди відстоює справедливість і порядок, і за це його не терплять, м’яко кажучи, його опоненти. Він з легкістю творить добро і жорстко відкидає будь - які "договорняки". Він не багатослівний у солодких фразах та обіцянках, зате щирий на великі вчинки і готовий допомогти кожному, хто потребує цього.
Нам поталанило отримати чесного і порядного очільника, і мусимо відкрити очі , згадати як було в місті ще 5-ть років тому, і як стало тепер, і це тільки малий термін роботи на посаді мера. В інтернеті закидують фразами, мовляв, це все виконано за кошти платників податків, так, звичайно! А що, дотепер цих коштів не було? Куди вони дівалися до цього часу? Чому ми тоді мовчали і чемно терпіли бруд, сірості і одноманітності нашого міста на фоні сусідніх Тячева, Яремчі? Скажу так: Добра від добра не шукають!
Віктор Медвідь – надзвичайно скромний чоловік, що стосується його самореклами. Зараз, в передвиборчій погоні, він не закидує нас дороговартісними листівками, не фотографується з усіма і вся, не рекламує себе в увесь ріст! Його рекламою є робота, яка кипить навколо нас.
В місті будують тротуари, величезну площу по вул. Б. Хмельницького, закінчують серйозний проект по вул. Шевченка. Його наснагу не зупинять ні економічні труднощі, пов’язані з кризою вірусу, ні деякі дурні звинувачення в соціальних мережах, ні дощова осіння погода.
Він, з командою однодумців, наполегливо, без зайвого афішування творить.
Вікторе Васильовичу! Здоров’я Вам і реалізації Ваших талантів у потрібній справі!
 
Наталія ДРЕБОТА – учителька української мови та літератури Рахівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1:
Основою будь-якої справи є люди, продукт і доходи. На першому місці – люди. Доки не матимете хорошої команди, вам мало що вдається з двома  іншими аспектами. Саме люди були найважливішими в роботі Віктора Медвідя, на якій посаді би він не знаходився, і саме ця риса притаманна для нього, як керівника. Я буду голосувати за Віктора Васильовича не тому, що він мій однокласник, а тому, що Віктор Васильович – це, перш за все, досвід, це повага до людей, це уміння працювати в команді, приймати рішення, розв’язувати проблеми, продукувати ідеї, відкритість до ідей інших, готовність домовлятися про відмінності, уміння ефективно координувати дії, розподіляти обов'язки, це усвідомлення рівності та справедливості, це сприяння успіху інших, це почуття відповідальності за загальне благополуччя, уміння протистояти тиску з боку неприятелів. А це саме ті риси, які повинен мати керівник ОТГ! 
 
Андрій ПАНАСЮК – голова села Ділове:
З Віктором Васильовичем ми знайомі ще зі студентських років. Для мене це – людина слова, людина, якій не байдуже, яким шляхом буде розвиватися Рахівщина. Саме з ініціативи Віктора Васильовича в селі Ділове вдалося реалізувати проект зі спорудження дитячого майданчика та шкільної спортзали. Це – людина, яка відповідально ставиться до всього, за що береться. Найбільше мені імпонує його риса – допомога всім, хто її потребує. 
 
Микола САГАЙДА – голова села Білин:
Для мене Віктор Васильович – це старший наставник, колега, мудрий керівник, з яким я пропрацював п’ять років у депутатському корпусі Рахівської районної ради. І тому вважаю, що зараз не час для експериментів, і права на помилку також немає. Наступні п’ять років є вирішальними в долі Рахівщини. Багато хороших справ залежить від голови ОТГ, який повинен бути не популістом, а говорити лише про реальні та здійсненні речі, щоб план розвитку ОТГ базувався в першу чергу на запитах самих людей, а це під силу тільки мудрому керівникові, яким є Віктор Васильович Медвідь. 
Іван МИКУЛИЧИНСЬКИЙ – капітан ФК "Карпати":
Мрією багатьох років був виступ команди ФК "Карпати" у вищій лізі чемпіонату Закарпатської області. Завдяки Віктору Васильовичу наша мрія здійснилася, і вже четвертий рік поспіль ми там виступаємо. Отже, мрії збуваються! І тому не треба ніколи опускати руки, нам все під силу! Все можна реалізувати, якщо маєш бачення та запал, а цього Віктору Васильовичу не займати. Тому майбутнє своєї команди пов’язую тільки з перемогою Віктора Васильовича!
Віталій ДАНИШ – підприємець,
Я хочу бачити своє рідне село привабливим і сучасним, з якісними дорогами і тротуарами, з належним медичним забезпеченням, комфортним для гостей і жителів, зайнятих на власному виробництві та інтегрованих в економічну структуру нашої об’єднаної громади. Всього цього ми доб’ємося з таким керівником, як Віктор Медвідь, адже він – мудрий господар на Рахівщині. Саме тому розвиток Костилівки пов’язую виключно з Віктором Васильовичем! 
  ​




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.