Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

До Дня Землі Рахівщина збагатилася “Деревами Миру” (ФОТО)


Як повідомляє Закарпатьке обласне управління лісового та мисливського господарства, працівники ДП «Ясінянське ЛМГ» разом із юннатами учнями Лазещинської філії Закарпатського обласного еколого-натуралістичного центру (ЗОЕНЦ) приєдналися до Всесвітньої соціально-екологічної ініціативи «Дерева Миру» (TREES OF PEACE), висадивши молоді дерева – символ життя і миру.
“Символічні дерева від тепер ростимуть у Лазещинському лісництві на Яблунецькому перевалі де в березні 1939 року відбувся масовий розстріл українців-січовиків, захисників Карпатської України. Зараз на цьому місці, в пам’ять про загиблих, встановлено дерев’яний хрест і меморіальну табличку. Щороку 22 березня тут відбувається вшанування пам’яті та панахида за «Січовиками»”, – йдеться у повідомленні.У проведенні заходу взяли участь: головний лісничий підприємства – Микола Ластовецький, головний інженер – Онуфрій Капчук, лісничий Лазещинського лісництва – Юрій Петрюк, місцевий активіст, учасник АТО – Михайло Куриляк, історик та краєзнавець – Іван Бунтушак, 10 вихованців ЗОЕНЦ з керівником – Мирославою Павлючок, а також лісівники та інженери лісомисливгоспу. Спільними зусиллями присутні висадили алею з двадцяти саджанців сосни кедрової – могутнього дерева, що символізує силу, велич і довголіття. Акція проходила під гаслом «Ми за мир», яке талановиті юннати-природолюби графічно зобразили на агітаційному плакаті. Проведене дійство стало також символічним завершенням всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» на теренах лісового фонду ДП «Ясінянське ЛМГ»», яка тривала з 21 березня по 21 квітня. По завершенні робіт діти отримали пам’ятні сувеніри та солодощі.

“Акція «Посади дерево миру» покликана привернути увагу громадян до питання негативного впливу на довкілля під час бойових дій, і згуртувати громадськість довкола ідеї збереження природи і миру. Головна мета – це формування екологічної свідомості й патріотизму, прагнення берегти рідну природу і країну та залишити наступним поколінням чисту і мирну планету. Приєднавшись до Всесвітньої ініціативи учасники висловили свою позицію за мир та бажання бачити Україну квітучою, єдиною і соборною державою”, – інформують в управлінні.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.