Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

На Рахівщині снігова лавина накрила групу туристів. Один, на жаль, загинув

25 січня  о 17:56 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що під час проходження туристичного маршруту в районі г. Стіг, Рахівського району зійшла лавина в яку потрапили троє осіб. Двом туристам вдалося вибратися з лавини, один, на жаль, загинув. Всі туристи є мешканцями м. Києва 1990 років народження.
Як з’ясувалось, туристи попередньо дізнавались в рятувальників про погодні умови в тій місцевості, рівень лавинної небезпеки та можливість виходу туристичним маршрутом. У відповідь, фахівці ДСНС заборонили їм виходити у Карпати та рекомендували дочекатись покращення погодних умов. Однак ті, знехтували порадами досвідчених та вирушили туристичним маршрутом до гірського озера Геришаска на полонину Ярошеска в районі гори Стіг Рахівського району.
За словами потерпілих, близько 17:00 24 січня їх накрило сніговою лавиною. Двом з них вдалось відкопаись з-під шару снігу і вони відкопали свого товариша, однак, він вже був без ознак життя.
У зв’язку із темною порою доби, вони вирішили переночувати в  горах, а зранку повернутись до населеного пункту та розповісти про цей факт відповідним службам. Адже самостійно транспортувати загиблого, через брак технічних засобів не виявлялось можливим.
Наразі у цю місцевість направлена пошуково-рятувальна група для транспортування тіла.

У ДСНС України у Закарпатській області





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.