Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

У Рахові відбулося засідання сесії райради

Перед початком пленарного засідання чотирнадцятої сесії районної ради, присутні у залі засідань самоврядного органу депутати, керівники підприємств та організацій, структурних підрозділів РДА, хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв Небесної Сотні, загиблих на сході країни військових та мирних мешканців.
Відтак, завершивши розгляд обов’язкових процедурних питань, відповідно до регламенту, заступник голови районної ради Іван Копич ознайомив загал із відповідями на звернення, схвалені на попередніх сесіях й надіслані до вищих органів влади, інформує "Зоря Рахівщини". На жаль, всі вони зводяться до єдиного знаменника: гірський край чують, розуміють його проблеми, вивчають пропозиції та зауваження і планують все це врахувати в майбутньому. По суті – навряд чи, бо ніхто не збирається змінювати тарифну політику на підключення до мережі електропостачання, або оплати з спожиту електроенергію з огляду на гірські умови й відсутність централізованого теплопостачання, як і виборче законодавство, котре гарантує зручне місце під куполом головним політичним гравцям. А запровадження електронних торгів необробленої деревини відбувається у правовому полі й нічого страшного, що практично знищить дрібного товаровиробника, тому сприймайте все, як належне.

Надалі депутати розглянули питання порядку денного, зокрема, внесли зміни до по­передніх рішень, які стосуються освіти, соці­ального захисту населення, списку присяжних райсуду, районного бюджету на 2018 рік.

Також підтримали звернення колег з Верховини про зміну цінової політики на послуги енергетичних компаній у гірських регіонах, схвалили звернення до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Закарпатської філії концерну радіо­мовлення, радіозв’язку та телебачення щодо встановлення сучасної телеретрансляційної апаратури для покращення прийняття сигналу мешканцями Рахівщини.

У схваленому зверненні до Кабміну, з яким ознайомив Андрій Делятинчук, йдеться про виділення коштів з резервного фонду держбюджету на подолання наслідків вересневого буревію минулого року, внаслідок якого завдано шкоди понад 680 приватним помешканням жителів району.
Про діяльність Тячівської міс­це­вої прокуратури на території Ра­хівщини присутніх проінформував в. о. її керівника Іван Мороз.

Керував роботою пленарного засідання сесії голова районної ради Василь Дан.

Михайло Юращук






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.