Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

У Рахові вшанували воїнів-інтернаціоналістів

Двадцять дев’ять років тому, 15 лютого 1989 року, закінчилася одна із трагічних воїн другої половини ХХ століття – війна в Афганістані.



Вона тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року - 3340 днів (дев’ять років, один місяць, дев’ятнадцять днів). Кожен четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, — наші співвітчизники, і кожний четвертий із тих, хто не повернувся з Афганістану, — українець.
Так, 5 наших співмешканців, а саме: Кулячук Василь, Козурак Іван, Попович Василь, Попович Олексій, Ботич Василь - не повернувся до свої родин з Афганістану.
15 лютого в Рахівській райдержадміністрації відбулися урочисті заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ї річниці виведення військ із Республіки Афганістан.
Вшанувати учасників бойових дій та віддати шану загиблим в тій страшній війні зібралися представники районної та міської влади, колишні військові побратими, матері та дружини «афганців», герої сучасності – учасники АТО, волонтери і просто небайдужі.
[gallery link="file" ids="45950,45951,45952,45953,45954,45955"]
Загиблих земляків та всіх, хто не повернувся додому з Афганістану, присутні вшанували хвилиною мовчання.
Зі щирими словами вітань звернулися до присутніх голови Рахівської райдержадміністрації та районної ради Павло Басараба і Василь Дан.
Користуючись нагодою, вони нагородили за мужність, героїзм, і високий патріотизм проявлені під час виконання інтернаціонального обов’язку в Афганістані:
- Лецівського Юрія Івановича – учасника бойових дій Афганістану;
- Буташ Володимира Михайловича – учасника бойових дій Афганістану;
- Бубещук Василя Миколайовича – учасника бойових дій Афганістану;
- Кравчук Михайла Юрійовича – учасника бойових дій Афганістану.
До привітання учасників зібрання долучився голова спілки ветеранів  Афганістану Іван Лофердюк.
Дійство завершилося святковим концертом, після якого урочистою ходою учасники заходу попрямували до пам’ятника воїнам-афганцям для покладання квітів та взяли участь у поминальній панахиді.







Прес-служба Рахівської РДА





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.